Tablou de risc - ESMA - Decembrie 2015

6 Ianuarie 2016

Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA) a publicat, în luna decembrie 2015, tabloul de riscuri aferent trimestrului III al anului 2015.

Potrivit analizei ESMA, stresul sistemic a crescut în intervalul analizat datorită incertitudinii piețelor cu privire la datoriile publice din Uniunea Europeană  precum și ca urmare a preocupărilor referitoare la dezvoltarea piețelor în economiile emergente.

Astfel, nivelul riscurilor a rămas unul crescut atât în ceea ce privește riscul ce afectează investitorii, infrastructura și serviciile cât și sistemul financiar ca un tot unitar precum și riscul operațional în timp ce riscul de credit și riscul de contagiune rămân la un nivel foarte ridicat. Atât categoriile de risc precum și nivelul și evoluția acestora sunt prezentate în cadrul tabloului de risc publicat de ESMA.

Principalele surse de risc rămân perspectivele economice slabe, accentuate și de preocupările cu privire la economiile emergente, ratele dobânzilor foarte scăzute, criza fiscală în zona euro, modelele de finanțare și potențialele slăbiciuni în funcționarea pieței. Analiza ESMA evidențiază, punctual, cauzele și evoluția surselor de risc enumerate mai sus.

Pe fondul stresului cu privire la datoria publică a unei țări europene și a tensiunilor referitoare la acțiunile economiilor emergente, contribuția acțiunilor la indicatorul de stres sistemic a fost cea mai importantă, urmată de cea a obligațiunilor.

Forma completă a documentului este disponibilă aici.

Metodologia privind certificarea pregătirii profesionale a distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări

  În atenția distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări     În data de 13.03.2...vezi tot

Revista de Studii Financiare

OPEN DAY MASTERAT FABBV

Bucuria absolvirii unei facultati trebuie urmata de o decizie importanta pentru cariera fiecarui absolvent, respectiv AL...vezi tot

Tact

Comunicat de presă - Conferinţa Quo Vadis piața de asigurări în 2019!

București, ianuarie 2019   Fundaţia Institutul de Studii Financiare şitrustul de presă DC Media Group (din ca...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Ectranz

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și