Stimularea culturii financiare, cheia pentru asigurarea creșterii și stabilității economiei europene

16 Martie 2016

Îmbunătățirea culturii financiare a populației și înțelegerea asigurărilor vor juca un rol important în susținerea creșterii economice și a depășirii provocării semnificative a pensiilor cu care se confruntă, potrivit Insurance Europe, Federația europeană de asigurare și reasigurare.

Creșterea gradului de conștientizare al oamenilor, de la o vârstă fragedă, cu privire la riscurile și oportunitățile financiare îi vor putea ajuta să ia decizii informate asupra produselor financiare ce răspund nevoile lor. Acest subiect important va fi evidențiat în cadrul Global Money Week 2016, o campanie anuală globală de conștientizare financiară pentru copii și tineri, care se va desfășura între 14-20 martie a.c. Mai multe detalii aici.

Michaela Koller, directorul general al Insurance Europe, a declarat: ”Având în vedere provocările economice semnificative la nivelul societății europene, este important ca oamenii de toate vârstele să dețină abilități de educație economică și de planificare pentru a-și evalua nevoia de protecție financiară. Educația privind aspectele financiare și ale asigurărilor va putea permite oamenilor să facă alegeri informate care le vor oferi o viață mai prosperă aceasta contribuind, în cele din urmă, la creșterea economică. Asigurătorii europeni s-au angajat să continue să joace un rol important în dezvoltarea și promovarea inițiativelor din domeniul educației financiare și de asigurări la nivel european.”

Industria de asigurări europeană este deja angajată într-o gamă largă de inițiative de creștere a nivelului de educație financiare și înțelegere a asigurărilor de către populație, o selecție care poate fi găsită pe site-ul Insurance Europe.

Pentru a înțelege mai bine de ce este important să avem această cultură financiară, Insurance Europe a realizat o animație din care oamenii pot afla, pe scurt, despre modul în care o asigurare îi poate proteja atât pe ei cât și familiile acestora.

Metodologia privind certificarea pregătirii profesionale a distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări

  În atenția distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări     În data de 13.03.2...vezi tot

Revista de Studii Financiare

OPEN DAY MASTERAT FABBV

Bucuria absolvirii unei facultati trebuie urmata de o decizie importanta pentru cariera fiecarui absolvent, respectiv AL...vezi tot

Tact

Comunicat de presă - Conferinţa Quo Vadis piața de asigurări în 2019!

București, ianuarie 2019   Fundaţia Institutul de Studii Financiare şitrustul de presă DC Media Group (din ca...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Ectranz

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și