Sondaj FINTECH - CFA Institute

27 Iunie 2017

Tehnologia financiară (FinTech) atrage atenția consumatorilor, investitorilor, industriei de gestionare a investiților și a autorităților de reglementare din întreaga lume.

Recent, Comitetul Autorităților Europene de Supraveghere ( Autoritatea Bancară Europeană; Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale; Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe) au solicitat comentarii cu privire la “Discussion Paper”, pe tema automatizării consultanței financiare.

Aceste consultări au contribuit la dezbaterea privind necesitatea adoptării eventualelor măsuri , de către cele trei AES, cu privire la “siguranța și soliditatea piețelor și convergența în practicile de reglementare”.

“Discussion Paper” prezintă o evaluare preliminară a principalelor caracteristici ale instrumentelor  automatizate pentru  consultanță financiară, precum și posibile beneficii, costuri și riscuri.

În scopul informării dezbaterii, Institutul CFA a realizat la nivel global un sondaj, utilizând panoul de selecție a piețelor de capital.

Sondajul a fost transmis membrilor în data de 5 februarie 2016 și a fost închis pe 19 februarie 2016. Au fost invitați să participe 3,803 de membrii și au fost primite 775 de răspunsuri valide pentru o rată de răspuns de 20% și o marjă de eroare de ±3.2.

Majoritatea respondenților (56%) provin din regiunea Americii (AMER), 27% din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) și 17% din Asia-Pacific (APAC). Dintre toți respondenții, 16% provin din Uniunea Europeană (UE).

Întreg raportul poate fi accesat aici.

Planificarea examenelor de certificare pentru distribuitoriNoua platformă pentru examinări online


Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghidul candidatului sau Ghidul angajatorului/furnizorului

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

PLATFORMĂ EXAMINĂRI

  Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghid...vezi tot

Revista de Studii Financiare

S-a publicat Manualul Distribuitorului de Asigurări

Institutul de Studii Financiare și specialiști din piața asigurărilor, au elaborat și publicat Manualul Distribuito...vezi tot

Tact

Acțiune plantare - ediția a doua

ISF organizează vineri 29 martie 2019  a doua ediție a acțiunii de ecologizare a pădurilor, urmând astfel...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

COMUNICAT DE PRESA - CONFERINȚA EUROPEANĂ A SERVICIILOR FINANCIARE

Bucureşti 25 martie  2019   Digitalizarea, automatizarea şi inovaţia în serviciile financiare, dar ...vezi tot

Ectranz

Manualul Distribuitorului de Asigurări

Institutul de Studii Financiare și specialiști din piața asigurărilor, au elaborat Manualul Distribuitorului de Asig...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și