Sondaj FINTECH - CFA Institute

27 Iunie 2017

Tehnologia financiară (FinTech) atrage atenția consumatorilor, investitorilor, industriei de gestionare a investiților și a autorităților de reglementare din întreaga lume.

Recent, Comitetul Autorităților Europene de Supraveghere ( Autoritatea Bancară Europeană; Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale; Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe) au solicitat comentarii cu privire la “Discussion Paper”, pe tema automatizării consultanței financiare.

Aceste consultări au contribuit la dezbaterea privind necesitatea adoptării eventualelor măsuri , de către cele trei AES, cu privire la “siguranța și soliditatea piețelor și convergența în practicile de reglementare”.

“Discussion Paper” prezintă o evaluare preliminară a principalelor caracteristici ale instrumentelor  automatizate pentru  consultanță financiară, precum și posibile beneficii, costuri și riscuri.

În scopul informării dezbaterii, Institutul CFA a realizat la nivel global un sondaj, utilizând panoul de selecție a piețelor de capital.

Sondajul a fost transmis membrilor în data de 5 februarie 2016 și a fost închis pe 19 februarie 2016. Au fost invitați să participe 3,803 de membrii și au fost primite 775 de răspunsuri valide pentru o rată de răspuns de 20% și o marjă de eroare de ±3.2.

Majoritatea respondenților (56%) provin din regiunea Americii (AMER), 27% din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) și 17% din Asia-Pacific (APAC). Dintre toți respondenții, 16% provin din Uniunea Europeană (UE).

Întreg raportul poate fi accesat aici.

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Revista de Studii Financiare

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

Tact

ISF vă urează Sărbători Fericite!

Institutul de Studii Financiare vă urează un Crăciun Fericit alături de cei dragi și un An Nou plin cu realizări! ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Lansare numărul 5 al Revistei de Studii Financiare

Institutul de Studii Financiare a lansat numărul cinci al Revistei de Studii Financiare în cadrul Conferinței In...vezi tot

Ectranz

Lansare carte „Infracțiuni privind domeniul financiar-bancar”

În cadrul Conferinței Internaționale Digitalizare și Inovație: noi competențe în educația profesional...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și