Sondaj FINTECH - CFA Institute

27 Iunie 2017

Tehnologia financiară (FinTech) atrage atenția consumatorilor, investitorilor, industriei de gestionare a investiților și a autorităților de reglementare din întreaga lume.

Recent, Comitetul Autorităților Europene de Supraveghere ( Autoritatea Bancară Europeană; Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale; Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe) au solicitat comentarii cu privire la “Discussion Paper”, pe tema automatizării consultanței financiare.

Aceste consultări au contribuit la dezbaterea privind necesitatea adoptării eventualelor măsuri , de către cele trei AES, cu privire la “siguranța și soliditatea piețelor și convergența în practicile de reglementare”.

“Discussion Paper” prezintă o evaluare preliminară a principalelor caracteristici ale instrumentelor  automatizate pentru  consultanță financiară, precum și posibile beneficii, costuri și riscuri.

În scopul informării dezbaterii, Institutul CFA a realizat la nivel global un sondaj, utilizând panoul de selecție a piețelor de capital.

Sondajul a fost transmis membrilor în data de 5 februarie 2016 și a fost închis pe 19 februarie 2016. Au fost invitați să participe 3,803 de membrii și au fost primite 775 de răspunsuri valide pentru o rată de răspuns de 20% și o marjă de eroare de ±3.2.

Majoritatea respondenților (56%) provin din regiunea Americii (AMER), 27% din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) și 17% din Asia-Pacific (APAC). Dintre toți respondenții, 16% provin din Uniunea Europeană (UE).

Întreg raportul poate fi accesat aici.

Metodologia privind certificarea pregătirii profesionale a distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări

  În atenția distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări     În data de 13.03.2...vezi tot

Revista de Studii Financiare

OPEN DAY MASTERAT FABBV

Bucuria absolvirii unei facultati trebuie urmata de o decizie importanta pentru cariera fiecarui absolvent, respectiv AL...vezi tot

Tact

Comunicat de presă - Conferinţa Quo Vadis piața de asigurări în 2019!

București, ianuarie 2019   Fundaţia Institutul de Studii Financiare şitrustul de presă DC Media Group (din ca...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Ectranz

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și