Raportul de activitate al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru anul 2015

7 Iulie 2016

Raportul de activitate pe 2015 al Autorității de Supraveghere Financiară prezintă acțiunile întreprinse și direcțiile urmărite la nivelul celor 3 piețe reglementate: piața asigurărilor, piața de capital și sistemul pensiilor private.

ASF a continuat și în 2015 activitatea de sprijinire a implementării directivelor europene și a reformării cadrului legal pentru piețele financiare nebancare.

Un obiectiv major în 2015 a fost protecția consumatorilor. ASF a urmărit și a realizat întărirea funcției de protecție a consumatorilor, dezvoltarea programului privind educația financiară și pregătirea profesională cât și modernizarea procesului de procesare a petițiilor.

Din punct de vedere al strategiei și stabilității financiare, s-a modificat legislația în asigurări în ceea ce privește Fondul de Garantare al Asiguraților pentru a introduce mecanismele de rezoluție în asigurări. De asemenea, ASF a realizat în anul 2015 două teste de stres pe piața asigurărilor din România, la care au participat majoritatea companiilor locale.

Raportul prezintă și obiectivele strategice pentru următorii 3 ani cum ar fi crearea unui cadru integrat de funcţionare şi supraveghere a participanţilor şi a operaţiunilor pe pieţele financiare nebancare, implicarea în dezvoltarea sustenabilă a acestor pieţe, etc.

Mai multe detalii cu privire la raportul ASF găsiți aici.

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Revista de Studii Financiare

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

Tact

ISF vă urează Sărbători Fericite!

Institutul de Studii Financiare vă urează un Crăciun Fericit alături de cei dragi și un An Nou plin cu realizări! ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Lansare numărul 5 al Revistei de Studii Financiare

Institutul de Studii Financiare a lansat numărul cinci al Revistei de Studii Financiare în cadrul Conferinței In...vezi tot

Ectranz

Lansare carte „Infracțiuni privind domeniul financiar-bancar”

În cadrul Conferinței Internaționale Digitalizare și Inovație: noi competențe în educația profesional...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și