Raportul de activitate al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru anul 2015

7 Iulie 2016

Raportul de activitate pe 2015 al Autorității de Supraveghere Financiară prezintă acțiunile întreprinse și direcțiile urmărite la nivelul celor 3 piețe reglementate: piața asigurărilor, piața de capital și sistemul pensiilor private.

ASF a continuat și în 2015 activitatea de sprijinire a implementării directivelor europene și a reformării cadrului legal pentru piețele financiare nebancare.

Un obiectiv major în 2015 a fost protecția consumatorilor. ASF a urmărit și a realizat întărirea funcției de protecție a consumatorilor, dezvoltarea programului privind educația financiară și pregătirea profesională cât și modernizarea procesului de procesare a petițiilor.

Din punct de vedere al strategiei și stabilității financiare, s-a modificat legislația în asigurări în ceea ce privește Fondul de Garantare al Asiguraților pentru a introduce mecanismele de rezoluție în asigurări. De asemenea, ASF a realizat în anul 2015 două teste de stres pe piața asigurărilor din România, la care au participat majoritatea companiilor locale.

Raportul prezintă și obiectivele strategice pentru următorii 3 ani cum ar fi crearea unui cadru integrat de funcţionare şi supraveghere a participanţilor şi a operaţiunilor pe pieţele financiare nebancare, implicarea în dezvoltarea sustenabilă a acestor pieţe, etc.

Mai multe detalii cu privire la raportul ASF găsiți aici.

Metodologia privind certificarea pregătirii profesionale a distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări

  În atenția distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări     În data de 13.03.2...vezi tot

Revista de Studii Financiare

OPEN DAY MASTERAT FABBV

Bucuria absolvirii unei facultati trebuie urmata de o decizie importanta pentru cariera fiecarui absolvent, respectiv AL...vezi tot

Tact

Comunicat de presă - Conferinţa Quo Vadis piața de asigurări în 2019!

București, ianuarie 2019   Fundaţia Institutul de Studii Financiare şitrustul de presă DC Media Group (din ca...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Ectranz

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și