Primul Standard Ocupaţional elaborat de ISF

18 Iulie 2016

Bucureşti, 18 iulie 2016 - Institutul de Studii Financiare (ISF) a elaborat primului său standard ocupaţional - Inspector de Specialitate Daune, cod COR 241248 - în scopul profesionalizării unor ocupaţii specifice industriei asigurărilor, conform propriului statut.

Standardul a fost elaborat de echipa ISF cu sprijinul unor specialişti din domeniul vizat și a obţinut avizul a două asociații profesionale: Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) și al Asociației Constatatorilor și Lichidatorilor de Daune din Evenimente Rutiere (ACLIDER).

Standardul Ocupaţional include necesarul de competențe cheie pentru ocupația  de „Inspector de specialitate daune”, corespuzătoare unui nivel de calificare 6 conform Cadrului European al Calificărilor (EQF) şi stabileşte un plan de pregătire profesională pentru persoanele care doresc să activeze în acest domeniu. Standardul stabileşte un nivel de competenţe profesionale tehnice specifice activităţii, competenţe de relaţionare,comunicare, dar şi criterii de evaluare a competențelor necesare.

Standardul a trecut de etapa de verificare tehnică şi validare din partea Comitetului Sectorial Finanţe, Bănci, Asigurări şi urmează să fie depus la Autoritatea Naţională a Calificărilor în vederea aprobării de către aceasta pentru a putea fi aplicat la nivel naţional.

Acest standard reprezintă un prim pas dintr-un proces continuu, asumat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) prin Institutul de Studii Financiare (ISF), de creştere a profesionalizării ocupaţiilor specifice activităţilor din domeniul asigurărilor, pensiilor private şi pieţei de capital. Acest aspect se realizează prin definirea unor profile de ocupaţii, a unui set unitar de competenţe profesionale care trebuie obţinute prin intermediul dezvoltării/ actualizării de standarde ocupaţionale. 

Institutul de Studii Financiare, fondat de către ASF, oferă programe educaționale de specializare/ perfecționare și dezvoltare personală pentru cei care își desfășoară activitatea sau care intenționează să activeze pe piața financiară non-bancară. De asemenea, ISF are programe pentru dezvoltarea și certificarea de competențe, inclusiv asigurarea managementului calității activității de formare profesională la nivelul pieței financiare. ISF își propune să devină centru de excelență în domeniul studierii piețelor de profil și derulării programelor de formare profesională pentru asigurarea competențelor, aptitudinilor și cunoștințelor personalului din sectorul financiar.

 

 

Planificarea examenelor de certificare pentru distribuitori, Trimestrul IV


Noua platformă pentru examinări online


Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghidul candidatului sau Ghidul angajatorului/furnizorului

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

PLATFORMĂ EXAMINĂRI

  Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghid...vezi tot

Revista de Studii Financiare

S-a publicat Manualul Distribuitorului de Asigurări

Institutul de Studii Financiare și specialiști din piața asigurărilor, au elaborat și publicat Manualul Distribuito...vezi tot

Tact

Acțiune plantare - ediția a doua

ISF organizează vineri 29 martie 2019  a doua ediție a acțiunii de ecologizare a pădurilor, urmând astfel...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

COMUNICAT DE PRESA - CONFERINȚA EUROPEANĂ A SERVICIILOR FINANCIARE

Bucureşti 25 martie  2019   Digitalizarea, automatizarea şi inovaţia în serviciile financiare, dar ...vezi tot

Ectranz

Manualul Distribuitorului de Asigurări

Institutul de Studii Financiare și specialiști din piața asigurărilor, au elaborat Manualul Distribuitorului de Asig...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și