Primul Standard Ocupaţional elaborat de ISF

18 Iulie 2016

Bucureşti, 18 iulie 2016 - Institutul de Studii Financiare (ISF) a elaborat primului său standard ocupaţional - Inspector de Specialitate Daune, cod COR 241248 - în scopul profesionalizării unor ocupaţii specifice industriei asigurărilor, conform propriului statut.

Standardul a fost elaborat de echipa ISF cu sprijinul unor specialişti din domeniul vizat și a obţinut avizul a două asociații profesionale: Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) și al Asociației Constatatorilor și Lichidatorilor de Daune din Evenimente Rutiere (ACLIDER).

Standardul Ocupaţional include necesarul de competențe cheie pentru ocupația  de „Inspector de specialitate daune”, corespuzătoare unui nivel de calificare 6 conform Cadrului European al Calificărilor (EQF) şi stabileşte un plan de pregătire profesională pentru persoanele care doresc să activeze în acest domeniu. Standardul stabileşte un nivel de competenţe profesionale tehnice specifice activităţii, competenţe de relaţionare,comunicare, dar şi criterii de evaluare a competențelor necesare.

Standardul a trecut de etapa de verificare tehnică şi validare din partea Comitetului Sectorial Finanţe, Bănci, Asigurări şi urmează să fie depus la Autoritatea Naţională a Calificărilor în vederea aprobării de către aceasta pentru a putea fi aplicat la nivel naţional.

Acest standard reprezintă un prim pas dintr-un proces continuu, asumat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) prin Institutul de Studii Financiare (ISF), de creştere a profesionalizării ocupaţiilor specifice activităţilor din domeniul asigurărilor, pensiilor private şi pieţei de capital. Acest aspect se realizează prin definirea unor profile de ocupaţii, a unui set unitar de competenţe profesionale care trebuie obţinute prin intermediul dezvoltării/ actualizării de standarde ocupaţionale. 

Institutul de Studii Financiare, fondat de către ASF, oferă programe educaționale de specializare/ perfecționare și dezvoltare personală pentru cei care își desfășoară activitatea sau care intenționează să activeze pe piața financiară non-bancară. De asemenea, ISF are programe pentru dezvoltarea și certificarea de competențe, inclusiv asigurarea managementului calității activității de formare profesională la nivelul pieței financiare. ISF își propune să devină centru de excelență în domeniul studierii piețelor de profil și derulării programelor de formare profesională pentru asigurarea competențelor, aptitudinilor și cunoștințelor personalului din sectorul financiar.

 

 

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Revista de Studii Financiare

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

Tact

ISF vă urează Sărbători Fericite!

Institutul de Studii Financiare vă urează un Crăciun Fericit alături de cei dragi și un An Nou plin cu realizări! ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Lansare numărul 5 al Revistei de Studii Financiare

Institutul de Studii Financiare a lansat numărul cinci al Revistei de Studii Financiare în cadrul Conferinței In...vezi tot

Ectranz

Lansare carte „Infracțiuni privind domeniul financiar-bancar”

În cadrul Conferinței Internaționale Digitalizare și Inovație: noi competențe în educația profesional...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și