Lansarea Centrului de Evaluare SAL-Fin

15 Iulie 2016

Începând cu data de 19.07.2016, în cadrul Institutului de Studii Financiare (I.S.F.) funcționează Centrul de evaluare şi certificare a competenţelor conciliatorilor în domeniul financiar nonbancar (CE SAL-Fin).

Prin intermediul Centrului nou creat se asigură evaluarea şi certificarea competenţelor pentru persoanele care doresc să desfășoare activitatea de conciliere în cadrul entității SAL-FIN, conform prevederilor Regulamentului ASF nr.4/2016 privind organizarea şi funcţionarea Entităţii de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul financiar nonbancar (SAL-FIN) şi care nu au finalizat cursuri de mediere/conciliere/arbitraj/soluționare alternativă a litigiilor/soluționarea prin procedură judiciară a litigiilor.

La Centrul de evaluare SAL-Fin se pot înscrie doar acele persoane care  fac dovada experienței profesionale de minim 4 ani în domeniile reglementate de  A.S.F. sau au desfășurat activități specifice în cadrul A.S.F.

Centrul SAL-Fin oferă astfel posibilitatea profesioniștilor din industria serviciilor financiare nonbancare interesați să devină conciliatori în cadrul entității SAL-FIN, de a-și certifica competențele specifice acestei ocupații dobândite pe alte căi decât cele formale.

Prin procesul de evaluare, realizat de 2 evaluatori  de competenţe, desemnaţi de Centrul de evaluare SAL-Fin, candidatul va face dovada existenţei unui nivel corespunzător de  cunoștințe și aptitudini necesare în domeniul procedurilor de soluționare alternativă a litigiilor, precum și o bună înțelegere generală și specifică a legislației sectorului financiar în care soluționează, inclusiv a  legislației referitoare la protecția consumatorilor.

Pentru detalii privind procedura de înscriere şi metodologia de evaluare în cadrul Centrului de Evaluare SAL-Fin, accesaţi siteul www.isfin.ro secţiunea Evaluări.

Ocupaţia de conciliator în domeniul financiar-nonbancar a fost reglementată prin Regulamentul ASF nr. 4/2016, în urma creării entităţii SAL-FIN  în cadrul ASF, ca urmare a implementării regulamentului precizat, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 383 din 19 mai 2016.

Metodologia privind certificarea pregătirii profesionale a distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări

  În atenția distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări     În data de 13.03.2...vezi tot

Revista de Studii Financiare

OPEN DAY MASTERAT FABBV

Bucuria absolvirii unei facultati trebuie urmata de o decizie importanta pentru cariera fiecarui absolvent, respectiv AL...vezi tot

Tact

Comunicat de presă - Conferinţa Quo Vadis piața de asigurări în 2019!

București, ianuarie 2019   Fundaţia Institutul de Studii Financiare şitrustul de presă DC Media Group (din ca...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Ectranz

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și