Lansarea Centrului de Evaluare SAL-Fin

15 Iulie 2016

Începând cu data de 19.07.2016, în cadrul Institutului de Studii Financiare (I.S.F.) funcționează Centrul de evaluare şi certificare a competenţelor conciliatorilor în domeniul financiar nonbancar (CE SAL-Fin).

Prin intermediul Centrului nou creat se asigură evaluarea şi certificarea competenţelor pentru persoanele care doresc să desfășoare activitatea de conciliere în cadrul entității SAL-FIN, conform prevederilor Regulamentului ASF nr.4/2016 privind organizarea şi funcţionarea Entităţii de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul financiar nonbancar (SAL-FIN) şi care nu au finalizat cursuri de mediere/conciliere/arbitraj/soluționare alternativă a litigiilor/soluționarea prin procedură judiciară a litigiilor.

La Centrul de evaluare SAL-Fin se pot înscrie doar acele persoane care  fac dovada experienței profesionale de minim 4 ani în domeniile reglementate de  A.S.F. sau au desfășurat activități specifice în cadrul A.S.F.

Centrul SAL-Fin oferă astfel posibilitatea profesioniștilor din industria serviciilor financiare nonbancare interesați să devină conciliatori în cadrul entității SAL-FIN, de a-și certifica competențele specifice acestei ocupații dobândite pe alte căi decât cele formale.

Prin procesul de evaluare, realizat de 2 evaluatori  de competenţe, desemnaţi de Centrul de evaluare SAL-Fin, candidatul va face dovada existenţei unui nivel corespunzător de  cunoștințe și aptitudini necesare în domeniul procedurilor de soluționare alternativă a litigiilor, precum și o bună înțelegere generală și specifică a legislației sectorului financiar în care soluționează, inclusiv a  legislației referitoare la protecția consumatorilor.

Pentru detalii privind procedura de înscriere şi metodologia de evaluare în cadrul Centrului de Evaluare SAL-Fin, accesaţi siteul www.isfin.ro secţiunea Evaluări.

Ocupaţia de conciliator în domeniul financiar-nonbancar a fost reglementată prin Regulamentul ASF nr. 4/2016, în urma creării entităţii SAL-FIN  în cadrul ASF, ca urmare a implementării regulamentului precizat, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 383 din 19 mai 2016.

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Revista de Studii Financiare

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

Tact

ISF vă urează Sărbători Fericite!

Institutul de Studii Financiare vă urează un Crăciun Fericit alături de cei dragi și un An Nou plin cu realizări! ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Lansare numărul 5 al Revistei de Studii Financiare

Institutul de Studii Financiare a lansat numărul cinci al Revistei de Studii Financiare în cadrul Conferinței In...vezi tot

Ectranz

Lansare carte „Infracțiuni privind domeniul financiar-bancar”

În cadrul Conferinței Internaționale Digitalizare și Inovație: noi competențe în educația profesional...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și