Importanța instruirii angajaților: motive pentru care economisești bani

12 Aprilie 2016

“Dacă vei avea grijă de angajați, aceștia vor avea grijă de clienții tăi, iar afacerea ta va avea grijă de ea însăși.” J. W. Marriott

Importanța instruirii angajaților: motive pentru care economisești bani

Cele mai mari resurse utilizate pentru instruirea la locul de muncă sunt timpul și banii. Acestea sunt însă și principalele motive invocate pentru a nu apela la instruire: ”suntem prea ocupați pentru a învăța ceva nou în acest moment” și ”nu avem alocat buget pentru instruire”.

Majoritatea managerilor nu vor angaja personal necalificat, dar mulți dintre ei vor angaja personal sub-calificat. Motivele, tot mai des întâlnite, pentru care angajații devin sub-calificați se datorează schimbărilor tehnologice și dezvoltării unor noi metode de lucru.

Utilizând o forță de muncă calificată are ca implicații faptul că angajații deprind aptitudini noi care pot îmbunătății producția, reduce timpul creării unor noi produse (sau servicii), pot reduce costurile cu producția, reduc erorile, pot crește încrederea angajaților în ei înșiși și pot crea un mediu de lucru atractiv. 

Achiziții la nivel înalt – instruirea trebuie susținută de management astfel încât echipa să înțeleagă că acesta este un proces și nu un eveniment singular.

Aliniere cu misiunea companiei – instruirea ar trebui corelată cu planul companiei. Pentru a realiza noile obiective, este necesară îmbunătățirea aptitudinilor angajaților companiei.

Analizarea nevoilor – evaluarea corectă a ceea ce se face bine și a ceea ce trebuie îmbunătățit.

Trecere în revistă – după finalizarea instruirii, aplicarea noilor aptitudini ar trebui să devină o prioritate. Discuțiile cu angajații după instruire sunt necesare pentru a vă asigura că aceasta și-a atins scopul, asigurând angajaților noi competențe.

Investiția în calificarea angajaților este o investiție în propria companie.

 

Click aici pentru a vedea propunerea ISF pentru cursurile care vă susțin dezvoltarea profesională

Metodologia privind certificarea pregătirii profesionale a distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări

  În atenția distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări     În data de 13.03.2...vezi tot

Revista de Studii Financiare

OPEN DAY MASTERAT FABBV

Bucuria absolvirii unei facultati trebuie urmata de o decizie importanta pentru cariera fiecarui absolvent, respectiv AL...vezi tot

Tact

Comunicat de presă - Conferinţa Quo Vadis piața de asigurări în 2019!

București, ianuarie 2019   Fundaţia Institutul de Studii Financiare şitrustul de presă DC Media Group (din ca...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Ectranz

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și