Global Money Week în România

18 Martie 2016

In data de 14 martie 2016, Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), domnul Mişu Negriţoiu, a participat alături de un grup de elevi din învăţământul preuniversitar, care iau parte la programul de educaţie financiară al ASF, la deschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti pentru a marca debutul Global Money Week în România.

ASF se alătură astfel acestei iniţiative, care se desfăşoară la nivel internaţional în perioada 14 – 22 martie 2016, pentru a sprijini promovarea importanţei educaţiei şi incluziunii financiare în rândul tinerilor.

„Suntem foarte preocupaţi să identificăm soluţii pentru o cât mai bună funcţionare a pieţelor financiare nebancare, iar educaţia în domeniu reprezintă un pilon important. De aceea, cred că nu este niciodată prea devreme să învăţăm cum să luăm decizii financiare corecte. Un nivel mai ridicat de educație financiară în rândul consumatorilor înseamnă un stimul pentru creșterea calității produselor și serviciilor financiare nebancare, contribuind în acelaşi timp la maturizarea și la consolidarea unui întreg sistem”, a declarat domnul Mişu Negriţoiu, Preşedintele ASF.

În anul 2015, Global Money Week a mobilizat aproape 1.000 de organizaţii în 125 de ţări şi a implicat un număr de 5,6 milioane de copii şi tineri în cadrul a peste 3.000 de activităţi destinate educaţiei financiare.

Cu acest prilej ASF a lansat şi site-ul www.asfromania.ro/edu dedicat educaţiei financiare, care conţine resurse destinate în principal tinerilor de vârstă şcolară.

Site-ul prezintă noţiuni elementare privind instrumentele şi mecanismele celor trei pieţe reglementate de către ASF – asigurări, piaţă de capital şi pensii private. Vizitatorii, pot accesa un dicţionar de termeni specifici, o secţiune unde îşi pot testa cunoştinţele financiare, sfaturi utile structurate pe grupe de vârstă sau trimiteri către alte resurse educațonale externe. De asemenea, site-ul face disponibile inclusiv toate materialele de curs utilizate în programul de educaţie financiară dezvoltat de ASF.

Pentru acest proiect au lucrat, până acum, 22 de lectori din cadrul Autorităţii care au susţinut peste 330 de ore de curs pentru aproape 2.500 de elevi din 17 şcoli şi licee, atât din Bucureşti cât şi din ţară.

Mai multe informaţii despre Global Money Week găsiţi aici:

http://www.globalmoneyweek.org/

Planificarea examenelor de certificare pentru distribuitoriNoua platformă pentru examinări online


Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghidul candidatului sau Ghidul angajatorului/furnizorului

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

PLATFORMĂ EXAMINĂRI

  Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghid...vezi tot

Revista de Studii Financiare

S-a publicat Manualul Distribuitorului de Asigurări

Institutul de Studii Financiare și specialiști din piața asigurărilor, au elaborat și publicat Manualul Distribuito...vezi tot

Tact

Acțiune plantare - ediția a doua

ISF organizează vineri 29 martie 2019  a doua ediție a acțiunii de ecologizare a pădurilor, urmând astfel...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

COMUNICAT DE PRESA - CONFERINȚA EUROPEANĂ A SERVICIILOR FINANCIARE

Bucureşti 25 martie  2019   Digitalizarea, automatizarea şi inovaţia în serviciile financiare, dar ...vezi tot

Ectranz

Manualul Distribuitorului de Asigurări

Institutul de Studii Financiare și specialiști din piața asigurărilor, au elaborat Manualul Distribuitorului de Asig...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și