Generația GAP – știri, tendințe și cercetări

27 Iunie 2018

LOMA prezintă în numarul din mai al revistei, tendințe ale viitorului intr-o serie de articole interesante bazate pe studii făcute în SUA. Mai jos este un scurt rezumat al acestor articole iar forma sa completă poate fi accesată pe www.loma.org 

 

Cum vede Generația Y (Generația Millennials) viața în anul 2086?

Aproximativ nouă din zece Millennials (88%) consideră că persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani trebuie să muncească mai mult decât generațiile anterioare astfel încât la pensie să aibă aceeași siguranță financiară. Deși lucrează o perioadă mai îndelungată, 79% dintre ei cred că până vor ajunge la vârsta de 80 de ani, o pensie confortabilă va fi de domeniul trecutului. Aproape 70% spun că este imposibil să economisești în fiecare an suma recomandată în planul de pensionare.

Generația Y se află în mijlocul schimbărilor determinate de tehnologie și de relația dintre angajat/angajator. Majoritatea au intrat pe piaţa muncii în timpul crizei economice și s-au luptat pentru o carieră. Astfel, vechile ipoteze despre educație, muncă și pensionare nu se mai aplică pentru ei și, cu atât mai puţin, pentru copiii lor.

Aproape două treimi dintre cei întrebați sunt de părere că norma întreagă va dispăre în mare măsură iar persoanele independente vor reprezenta aproximativ 75% sau chiar mai mult din forța de muncă din SUA. Aproximativ 72% dintre Millennials sunt îngrijorați că angajatorii nu vor mai acorda ca beneficii asigurare medicală și pensie privată.

Oamenii vor trebui să învețe să lucreze și să se adapteze roboticii și inteligenței artificiale pentru a-și îndeplini sarcinile de serviciu. Millennials încep încet să-și găsească poziția economică.

Cei mai mulți dintre aceștia (63%) sunt extrem de îngrijorați că în viitor bunăstarea va fi calculată în funcție de obiectele digitale deținute, sau alte fome de valoare, și nu doar de lichidităţi sau alte investiții ”tradiționale”. 71% dintre cei întrebați sunt de părere că generația următoare va trăi într-o lume fără numerar.

Notă: Prezentul material este un rezumat, studiul în forma sa completă este disponibil pe site-ul Prudential.

Cigna lansează aplicația ”Răspunsuri” pentru Alexa (Amazon)

Dacă ar fi sa ne uităm la avansurile tehnologice disponibile pentru generaţia Y, Cigna, companie globală de servicii de sănătate, a introdus tehnologia de  control a vocii prin lansarea aplicaţiei “Răspunsuri de la Cigna” pentru Alexa (Amazon). Cigna este prima companie care a lansat o aplicație dedicată personalizării și simplificării informațiilor despre beneficiile serviciilor de sănătate. Noua tehnologie a fost dezvoltată pentru a decoda limbajul specific serviciilor medicale prin furnizarea de răspunsuri rapide și ușoare la peste 150 de întrebări frecvente din acest domeniu.

Deși majoritatea americanilor înțeleg necesitatea includerii unei asigurări de viață în strategia lor financiară – cu precădere beneficiile în caz de deces care acordă bani familiei/celor dragi după moartea asiguratului, mulți dintre ei nu sunt conștienți de beneficiile suplimentare ale unei asigurări de viață permanente.

Notă: Prezentul material este un rezumat, studiul în forma sa completă este disponibil pe site-ul CIGNA

Lansare carte „Infracțiuni privind domeniul financiar-bancar”

În cadrul Conferinței Internaționale Digitalizare și Inovație: noi competențe în educația profesional...vezi tot

Revista de Studii Financiare

Școala de Vară ISF 2018

   Institutul de Studii Financiare (ISF) împreună cu PRBAR Academy au avut deosebita plăcere să ...vezi tot

Tact

Compararea Canalelor de distribuție a asigurărilor: 5 direcții esențiale

  Canalele de distribuție din sectorul de asigurări sunt într-o continuă schimbare. Acest lucru nu este s...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Generația GAP – știri, tendințe și cercetări

LOMA prezintă în numarul din mai al revistei, tendințe ale viitorului intr-o serie de articole interesante bazat...vezi tot

Ectranz

Lansarea studiului “Evaluarea complexă a relației cu surplusul financiar’’

Comunicat de presa         Banii, românii și investițiile   București, 21 mai - Aso...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și