Ediția a doua a evenimentului "Fii deștept!"

22 Martie 2016

Autoritatea de Supraveghere Finaciară și Institutul de Studii Financiare au organizat sâmbătă, 19.03.2016, ediția a doua a evenimentului Fii deștept!, dedicat educației financiare pentru copiii profesioniștilor din piețele reglementate.

Evenimentul a făcut parte din agenda ASF de educație financiară în învățământul preuniversitar și din agenda ISF de educație financiară continuă, marcând totodată încheierea seriei de evenimente dedicate Money Global Week organizate în România pentru piața financiară nebancară.

Ca și la prima ediție, copiii au învățat, prin metode adecvate vârstei lor, într-un cadru lejer și prietenos, despre planificare financiară, responsabilitate, risc, nevoi, asigurarea riscului, ce înseamnă o asigurare și ce înseamnă investiția în viitor.

Remarcabil a fost faptul că, puși în fața unor simulări, copiii și-au imaginat metode de câștigare a bănuților de buzunar și de cheltuire a acestora, pentru dorințele și nevoile lor. Au învățat să facă un echilibru între venituri și cheltuieli și să privească planificarea financiară în timp ca pe ceva util. Economisirea, investirea și acoperirea riscului sunt noțiuni care vor intra în vocabularul lor de acum mai departe.

Deja cu această nouă ediție parinții au început să știe ce se petrece în cadrul acestui eveniment și să răspundă foarte repede în ceea ce privește acordul lor pentru participarea copiilor.

Stimularea creativității copiilor în ceea ce privește abordarea și rezolvarea unor probleme practice va conduce la efecte benefice în viața lor viitoare.

Educația financiară este un concept necesar dezvoltării generațiilor actuale și viitoare, iar ASF și ISF s-au angajat în acest proiect pe termen lung. 

 

Metodologia privind certificarea pregătirii profesionale a distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări

  În atenția distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări     În data de 13.03.2...vezi tot

Revista de Studii Financiare

OPEN DAY MASTERAT FABBV

Bucuria absolvirii unei facultati trebuie urmata de o decizie importanta pentru cariera fiecarui absolvent, respectiv AL...vezi tot

Tact

Comunicat de presă - Conferinţa Quo Vadis piața de asigurări în 2019!

București, ianuarie 2019   Fundaţia Institutul de Studii Financiare şitrustul de presă DC Media Group (din ca...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Ectranz

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și