Ediția a doua a evenimentului "Fii deștept!"

22 Martie 2016

Autoritatea de Supraveghere Finaciară și Institutul de Studii Financiare au organizat sâmbătă, 19.03.2016, ediția a doua a evenimentului Fii deștept!, dedicat educației financiare pentru copiii profesioniștilor din piețele reglementate.

Evenimentul a făcut parte din agenda ASF de educație financiară în învățământul preuniversitar și din agenda ISF de educație financiară continuă, marcând totodată încheierea seriei de evenimente dedicate Money Global Week organizate în România pentru piața financiară nebancară.

Ca și la prima ediție, copiii au învățat, prin metode adecvate vârstei lor, într-un cadru lejer și prietenos, despre planificare financiară, responsabilitate, risc, nevoi, asigurarea riscului, ce înseamnă o asigurare și ce înseamnă investiția în viitor.

Remarcabil a fost faptul că, puși în fața unor simulări, copiii și-au imaginat metode de câștigare a bănuților de buzunar și de cheltuire a acestora, pentru dorințele și nevoile lor. Au învățat să facă un echilibru între venituri și cheltuieli și să privească planificarea financiară în timp ca pe ceva util. Economisirea, investirea și acoperirea riscului sunt noțiuni care vor intra în vocabularul lor de acum mai departe.

Deja cu această nouă ediție parinții au început să știe ce se petrece în cadrul acestui eveniment și să răspundă foarte repede în ceea ce privește acordul lor pentru participarea copiilor.

Stimularea creativității copiilor în ceea ce privește abordarea și rezolvarea unor probleme practice va conduce la efecte benefice în viața lor viitoare.

Educația financiară este un concept necesar dezvoltării generațiilor actuale și viitoare, iar ASF și ISF s-au angajat în acest proiect pe termen lung. 

 

Planificarea examenelor de certificare pentru distribuitori, Trimestrul IV


Noua platformă pentru examinări online


Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghidul candidatului sau Ghidul angajatorului/furnizorului

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

PLATFORMĂ EXAMINĂRI

  Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghid...vezi tot

Revista de Studii Financiare

S-a publicat Manualul Distribuitorului de Asigurări

Institutul de Studii Financiare și specialiști din piața asigurărilor, au elaborat și publicat Manualul Distribuito...vezi tot

Tact

Acțiune plantare - ediția a doua

ISF organizează vineri 29 martie 2019  a doua ediție a acțiunii de ecologizare a pădurilor, urmând astfel...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

COMUNICAT DE PRESA - CONFERINȚA EUROPEANĂ A SERVICIILOR FINANCIARE

Bucureşti 25 martie  2019   Digitalizarea, automatizarea şi inovaţia în serviciile financiare, dar ...vezi tot

Ectranz

Manualul Distribuitorului de Asigurări

Institutul de Studii Financiare și specialiști din piața asigurărilor, au elaborat Manualul Distribuitorului de Asig...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și