Conferința "Siguranta rutiera - un deziderat realizabil" - subiecte dezbătute

19 Martie 2018

Institutul de Studii Financiare în parteneriat cu Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) au organizat în data de 5 martie 2018 la Hotel Sheraton din București, Conferința națională “Siguranța rutieră - un deziderat realizabil “

La eveniment au participat circa 120 de persoane printre care oficiali ai Autorității de Supraveghere Financiară, specialiști din cadrul companiilor membre BAAR, reprezentanți ai Politiei Rutiere și ai Registrului Auto Român, experți auto, brokeri de asigurări și reprezentanți ai mass media.

Lucrările conferinței au fost deschise de domnul Leonardo Badea, Președintele ASF care a subliniat importanța tematicii aflate în dezbatere ca factor de identificare a unor soluții viabile de reducere a numărului de accidente de circulație, în contextul în care Romania ocupa un nedorit loc secund în UE, în privința numărului de decese înregistrate din accidente rutiere.

Președintele ASF a menționat și rolul ISF  de instituție cheie în pregătirea şi specializarea profesională a persoanelor care lucrează în domeniul instrumentalizării daunelor auto precum și în organizarea de activităţi de informare și educare în domeniul financiar. Intensificarea eforturilor de informare a populației prin evenimente și programe desfășurate de ISF a fost menționată și de domnul Cornel Coca Constantinescu, vice-președinte al ASF.

După o scurta radiografie a pieței asigurărilor, Domnia Sa a accentuat faptul că în centrul preocupărilor Autorității de Supraveghere Financiară se află consumatorul de asigurări:“Eu cred că percepția consumatorului român asupra asigurărilor s-a schimbat semnificativ. De ce? Pentru că avem o nouă lege a asigurărilor RCA, avem o lege în care clientul este pus pe primul plan” a mai precizat vice-președintele ASF.

La rândul său, Mădălin Roșu, Președintele BAAR a prezentat principalele realizări ale Biroului în anul 2017, între care amintim preluarea de către instituție a atribuțiilor FPVS, modificarea Statutului asociației precum și preluarea în administrare, conform legii,  a  bazei de date RCA (CEDAM). Președintele BAAR a mai menționat faptul că printre obiectivele Biroului în 2018  se numără demararea procesului de digitalizare a instituției precum și organizarea unei conferințe cu participare internațională, în toamna acestui an.

Conferința “Siguranța rutieră – un deziderat realizabil “ a inclus două secțiuni tematice diferite. În  prima dintre ele intitulată “Telematics – tehnologii cu impact în siguranța rutieră” participanții au putut afla noutăți despre modul în care diversele aplicații telematice pot contribui la creșterea siguranței în trafic, la educarea șoferilor în spiritul unui comportament prudent și previzibil la volan precum și impactul introducerii acestor noi tehnologii asupra costurilor cu polița de asigurare.

Cea de-a doua secțiune a evenimentului a avut ca temă problema siguranței rutiere și identificarea unor soluții de îmbunătățire a acesteia. Alocuțiunile prezentatorilor și intervențiile din cadrul panelului interactiv s-au axat pe prezentarea unor studii sociologice și sondaje de opinie care au scos în evidență percepția publică asupra cauzelor accidentelor de circulație, importanța semnalizării și avertizării rutiere în trafic, rolul prevenției și a sprijinului lucrătorilor de poliție în desfășurarea unui trafic lipsit de evenimente pe șoselele naționale.

                         

 

Lansare carte „Infracțiuni privind domeniul financiar-bancar”

În cadrul Conferinței Internaționale Digitalizare și Inovație: noi competențe în educația profesional...vezi tot

Revista de Studii Financiare

Școala de Vară ISF 2018

   Institutul de Studii Financiare (ISF) împreună cu PRBAR Academy au avut deosebita plăcere să ...vezi tot

Tact

Compararea Canalelor de distribuție a asigurărilor: 5 direcții esențiale

  Canalele de distribuție din sectorul de asigurări sunt într-o continuă schimbare. Acest lucru nu este s...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Generația GAP – știri, tendințe și cercetări

LOMA prezintă în numarul din mai al revistei, tendințe ale viitorului intr-o serie de articole interesante bazat...vezi tot

Ectranz

Lansarea studiului “Evaluarea complexă a relației cu surplusul financiar’’

Comunicat de presa         Banii, românii și investițiile   București, 21 mai - Aso...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și