Conferinta EIET - Acquiring competence to protect the consumer

7 Septembrie 2015

Institutul de Studii Financiare, cu sprijinul organizaţiei europene a institutelor naţionale de formare în asigurări – EFICERT, organizează la Bucureşti, între 8-9 octombrie, ediţia din 2015 a EIET Conference – Conferinţa Europeană a Institutelor Naţionale de Formare Profesională în Asigurări.

Evenimentul are loc în contextul implementării Directivei privind Distribuţia în Asigurări (IDD), care va aduce schimbări semnificative atât la nivelul pieţei de profil din Uniunea Europeană, cât şi a celei din România, unul dintre principalele elemente ale acesteia fiind reprezentat de accentul pus pe protecţia consumatorului de produse de asigurare.

Astfel, atât sistemele de educaţie care pregătesc viitorii specialişti în asigurări, cât şi cele care oferă pregătirea profesională continuă a celor care activează deja în domeniu trebuie să fie pregătite pentru integrarea noii directive în propriul curriculum. De asemenea, acestea trebuie să evidenţieze, mai mult decât oricând până acum, legătura dintre obţinerea competenţelor profesionale şi protecţia consumatorului de asigurări.

Conferinţa EIET reprezintă o platformă de dezbateri în cadrul căreia reprezentanţii institutelor naţionale de formare în asigurări din diverse ţări europene se întâlnesc anual pentru a face schimb de idei şi de experienţă şi pentru stabili primii paşi în dezvoltarea unor programe de training vocaţional care să fie recunoscute la nivelul întregii Uniuni Europene.

Evenimentul se desfăşoară, în acest an, sub tema „Dobândirea competenţei profesionale pentru protecţia clientului”, iar discuţiile din cadrul acestuia vor avea ca temă principală provocările, dar şi oportunităţile aduse de implementarea Directivei privind Distribuţia în Asigurări (IDD) pe segmentul serviciilor financiare.

Astfel, în cadrul noilor directive europene care vizează piaţa asigurărilor, precum IDD, cât şi MIFID II, există reglementări care impun, pentru protecţia consumatorilor, dobândirea, de către specialiştii care activează în domeniu, a unor certificate profesionale. Cu toate acestea, sistemele europene de educaţie diferă foarte mult de la o ţară la alta, stabilirea unor standarde comune devenind, în acest context, foarte dificilă. Scopul dezbaterilor din cadrul conferinţei EIET din acest an este tocmai o încercare de a descoperi modalitatea în care se pot crea astfel de standarde la nivelul ţărilor din Uniunea Europeană.

„Institutul de Studii Financiare este onorat să gazduiască un eveniment internațional de excepție, doar la cateva luni de la lansarea sa. 15 țări europene vor fi prezente la evenimentul organizat în Romănia. Una dintre cele mai importante directive europene, care va schimba semnificativ modul de vânzare al asigurărilor, va fi analizată din perpectiva nevoilor de formare profesională, dar nu numai, de către experți si reprezentanti ai comunității internaționale si românești. Pentru noi va fi un prim pas în identificare nevoilor generate de noua legislație europenă și o mare șansă de a afla cum se poate implementa corect”, declară Calin Rangu, președintele ISF.

Educaţia profesională din domeniul asigurărilor în România, impactul reglementărilor europene asupra cadrului educaţional, comparaţia dintre training-urile externe şi cele realizate în cadrul organizaţiilor, dar şi rolul asociaţiilor profesionale în training-ul profesional reprezintă doar câteva dintre temele principale care vor fi dezbătute cu prilejul evenimentului.

EIET Conference – Conferinţa Europeană a Institutelor Naţionale de Formare Profesională în Asigurări se va desfăşura între 8-9 octombrie 2015 în Bucureşti, Hotel Novotel, sala Lyon. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul www.eiet.org.

Planificarea examenelor de certificare pentru distribuitoriNoua platformă pentru examinări online


Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghidul candidatului sau Ghidul angajatorului/furnizorului

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

PLATFORMĂ EXAMINĂRI

  Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghid...vezi tot

Revista de Studii Financiare

S-a publicat Manualul Distribuitorului de Asigurări

Institutul de Studii Financiare și specialiști din piața asigurărilor, au elaborat și publicat Manualul Distribuito...vezi tot

Tact

Acțiune plantare - ediția a doua

ISF organizează vineri 29 martie 2019  a doua ediție a acțiunii de ecologizare a pădurilor, urmând astfel...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

COMUNICAT DE PRESA - CONFERINȚA EUROPEANĂ A SERVICIILOR FINANCIARE

Bucureşti 25 martie  2019   Digitalizarea, automatizarea şi inovaţia în serviciile financiare, dar ...vezi tot

Ectranz

Manualul Distribuitorului de Asigurări

Institutul de Studii Financiare și specialiști din piața asigurărilor, au elaborat Manualul Distribuitorului de Asig...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și