Conferința anuală “Metode alternative de soluționare a litigiilor pentru consumatorul de servicii financiare”

22 Februarie 2017

La un an și jumătate de la adoptarea OG 38/2015 privind soluţionarea alternativă a litigiilor dintre consumatori şi comercianţi, Institutul de Studii Financiare în parteneriat cu SAL Fin și CSALB organizează Conferinţa Anuală privind Metodele alternative de soluţionare a litigiilor pentru consumatorul de servicii financiare care va avea loc vineri 24 februarie 2017, începând cu ora 09.00 la Palatul Parlamentului, Bucureşti.

Evenimentul îşi propune să aducă la aceeaşi masă consumatorii de servicii financiare şi profesioniştii din acest domeniu, pentru a împărtăşi din experienţa anului trecut a implementării ordonanţei şi de a identifica soluţii de rezolvare a conflictelor prin metode alternative de către instanţe.

Prin OG 38/2015 privind soluţionarea alternativă a litigiilor dintre consumatori şi comercianţi se instituie cadrul legal pentru soluţionarea litigiilor printr-o modalitate modernă și rapidă, cu costuri minimale și în tendinţa europeană. Mecanismele de implementare a acestor dispoziţii au fost asigurate prin crearea unor entităţi de soluţionare a litigiilor(SAL Fin, CSALB).

Având în vedere faptul că acestă Ordonanţă transpune în legislaţia naţională o Directivă europeană, care are în vedere exclusiv protejarea consumatorilor, persoane fizice, se resimte nevoia de completare a situației existente prin găsirea de variante de soluţionare alternativă a litigiilor şi pentru conflictele dintre persoanele juridice şi profesioniştii din domeniul serviciilor financiare, care nu sunt puţine.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară, companiilor de asigurări, de intermediere, institutelor financiare bancare/nonbancare, institutelor de formare profesională financiară, asociaţiilor profesionale precum şi reprezentanţi ai piețelor financiare, magistrați, avocați, membri ai comunității academice și reprezentanți ai entităților de Soluționare Alternativă a Litigiilor.

Evenimentul propune celor prezenţi la dezbateri o serie de teme de interes, dintre care amintim:

  • Soluţionarea alternativă a litigiilor dintre persoanele fizice şi profesionişti/comercianţi
  • Soluţionarea alternativă a litigiilor dintre persoanele juridice şi profesionişti/comercianţi
  • Implicaţiile prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie referitor la soluționarea diferențelor prin metode alternative instanțelorInstituţionalizarea profesiei de conciliator.

 

Metodologia privind certificarea pregătirii profesionale a distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări

  În atenția distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări     În data de 13.03.2...vezi tot

Revista de Studii Financiare

OPEN DAY MASTERAT FABBV

Bucuria absolvirii unei facultati trebuie urmata de o decizie importanta pentru cariera fiecarui absolvent, respectiv AL...vezi tot

Tact

Comunicat de presă - Conferinţa Quo Vadis piața de asigurări în 2019!

București, ianuarie 2019   Fundaţia Institutul de Studii Financiare şitrustul de presă DC Media Group (din ca...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Ectranz

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și