Comunicarea financiară a societăţilor de asigurare concentrată pe Solvency II

12 Octombrie 2016

De-a lungul timpului, comunicarea financiară a devenit un aspect esenţial al promovării activităţilor marilor societăţi de asigurare. Această practică are o importanţă deosebită începând cu acest an odată cu implementarea Directivei Europene Solvency II, introducând schimbări majore în ceea ce priveşte cerinţele de capital şi de gestionare a riscurilor.

În acest context, Organizaţia de audit financiar MAZARS a realizat un studiu despre informaţia disponibilă pe Solvency II, problemă majoră în comunicarea financiară în 2015.

Astfel, s-a constatat că introducerea Solvency II a îmbunătăţit comunicarea financiară a Asigurătorilor, atât calitativ cât şi cantitativ.

Multe companii din asigurări s-au adaptat bine la cerinţele noului mediu de reglementare şi datorită efortului lor de a dezvolta modelele interne de lucru.

Informaţiile privind perspectivele de viitor, managementul capitalului și distribuirea de dividende vor putea fi de asemenea îmbunătăţite.

Comunicarea financiară va fi fără îndoială îmbogăţită in anul 2016 odată cu intrarea in vigoare a Directivei prin intermediul apariției primelor raportări privind solvabilitatea și situația financiară (SFCR), dar și cu aplicarea Evaluării Interne a Riscului și a solvabilităţii(ORSA).

Viitorul raportărilor valorilor implementate este de urmărit în anii ce vor urma. Odată cu alinierea completă la Solvency II, se va ajunge la dispariția acestui indicator?

 

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

PLATFORMĂ EXAMINĂRI

  Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghid...vezi tot

Revista de Studii Financiare

S-a publicat Manualul Distribuitorului de Asigurări

Institutul de Studii Financiare și specialiști din piața asigurărilor, au elaborat și publicat Manualul Distribuito...vezi tot

Tact

Acțiune plantare - ediția a doua

ISF organizează vineri 29 martie 2019  a doua ediție a acțiunii de ecologizare a pădurilor, urmând astfel...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

COMUNICAT DE PRESA - CONFERINȚA EUROPEANĂ A SERVICIILOR FINANCIARE

Bucureşti 25 martie  2019   Digitalizarea, automatizarea şi inovaţia în serviciile financiare, dar ...vezi tot

Ectranz

Manualul Distribuitorului de Asigurări

Institutul de Studii Financiare și specialiști din piața asigurărilor, au elaborat Manualul Distribuitorului de Asig...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și