Comunicarea financiară a societăţilor de asigurare concentrată pe Solvency II

12 Octombrie 2016

De-a lungul timpului, comunicarea financiară a devenit un aspect esenţial al promovării activităţilor marilor societăţi de asigurare. Această practică are o importanţă deosebită începând cu acest an odată cu implementarea Directivei Europene Solvency II, introducând schimbări majore în ceea ce priveşte cerinţele de capital şi de gestionare a riscurilor.

În acest context, Organizaţia de audit financiar MAZARS a realizat un studiu despre informaţia disponibilă pe Solvency II, problemă majoră în comunicarea financiară în 2015.

Astfel, s-a constatat că introducerea Solvency II a îmbunătăţit comunicarea financiară a Asigurătorilor, atât calitativ cât şi cantitativ.

Multe companii din asigurări s-au adaptat bine la cerinţele noului mediu de reglementare şi datorită efortului lor de a dezvolta modelele interne de lucru.

Informaţiile privind perspectivele de viitor, managementul capitalului și distribuirea de dividende vor putea fi de asemenea îmbunătăţite.

Comunicarea financiară va fi fără îndoială îmbogăţită in anul 2016 odată cu intrarea in vigoare a Directivei prin intermediul apariției primelor raportări privind solvabilitatea și situația financiară (SFCR), dar și cu aplicarea Evaluării Interne a Riscului și a solvabilităţii(ORSA).

Viitorul raportărilor valorilor implementate este de urmărit în anii ce vor urma. Odată cu alinierea completă la Solvency II, se va ajunge la dispariția acestui indicator?

 

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Revista de Studii Financiare

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

Tact

ISF vă urează Sărbători Fericite!

Institutul de Studii Financiare vă urează un Crăciun Fericit alături de cei dragi și un An Nou plin cu realizări! ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Lansare numărul 5 al Revistei de Studii Financiare

Institutul de Studii Financiare a lansat numărul cinci al Revistei de Studii Financiare în cadrul Conferinței In...vezi tot

Ectranz

Lansare carte „Infracțiuni privind domeniul financiar-bancar”

În cadrul Conferinței Internaționale Digitalizare și Inovație: noi competențe în educația profesional...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și