Comunicarea financiară a societăţilor de asigurare concentrată pe Solvency II

12 Octombrie 2016

De-a lungul timpului, comunicarea financiară a devenit un aspect esenţial al promovării activităţilor marilor societăţi de asigurare. Această practică are o importanţă deosebită începând cu acest an odată cu implementarea Directivei Europene Solvency II, introducând schimbări majore în ceea ce priveşte cerinţele de capital şi de gestionare a riscurilor.

În acest context, Organizaţia de audit financiar MAZARS a realizat un studiu despre informaţia disponibilă pe Solvency II, problemă majoră în comunicarea financiară în 2015.

Astfel, s-a constatat că introducerea Solvency II a îmbunătăţit comunicarea financiară a Asigurătorilor, atât calitativ cât şi cantitativ.

Multe companii din asigurări s-au adaptat bine la cerinţele noului mediu de reglementare şi datorită efortului lor de a dezvolta modelele interne de lucru.

Informaţiile privind perspectivele de viitor, managementul capitalului și distribuirea de dividende vor putea fi de asemenea îmbunătăţite.

Comunicarea financiară va fi fără îndoială îmbogăţită in anul 2016 odată cu intrarea in vigoare a Directivei prin intermediul apariției primelor raportări privind solvabilitatea și situația financiară (SFCR), dar și cu aplicarea Evaluării Interne a Riscului și a solvabilităţii(ORSA).

Viitorul raportărilor valorilor implementate este de urmărit în anii ce vor urma. Odată cu alinierea completă la Solvency II, se va ajunge la dispariția acestui indicator?

 

Metodologia privind certificarea pregătirii profesionale a distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări

  În atenția distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări     În data de 13.03.2...vezi tot

Revista de Studii Financiare

OPEN DAY MASTERAT FABBV

Bucuria absolvirii unei facultati trebuie urmata de o decizie importanta pentru cariera fiecarui absolvent, respectiv AL...vezi tot

Tact

Comunicat de presă - Conferinţa Quo Vadis piața de asigurări în 2019!

București, ianuarie 2019   Fundaţia Institutul de Studii Financiare şitrustul de presă DC Media Group (din ca...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Ectranz

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și