Asociaţi în afaceri. Experții alături de dumneavostră.

15 Iunie 2016

Seria de evenimente regionale ”Asociaţi în afaceri. Experții alături de dumneavostră” organizate de The Associates, a inclus anul acesta orașe precum Sibiu, Timișoara și Cluj Napoca, a ajuns și la Galați pe 9 iunie 2016.

Evenimentul a cuprins două sesiuni de dezbateri de câte o oră și jumătate. În prima sesiune au fost aduse în discuție teme legate de posibilităti de finanțare a activiăților economice ale IMM-urilor, urmând ca a doua sesiune să cuprindă discuții pe teme de consultanță fiscală și financiară pe probleme specifice IMM-urilor.

Profesioniști din domeniul finanțării, fiscalității și consultanței au oferit răspunsuri întrebărilor adresate de participanți și au prezentat studii de caz aplicate pe diverse domenii de activitate.

Printre temele dezbătute la evenimentul Asociaţi în afaceri. Experții alături de dumneavostră au fost:

• Finanțarea potrivită afacerii tale - Adriana Tiolan, Director Grup Retail, Raiffeisen Bank

• Leasingul - soluție de finanțare pentru IMM -  Virginia O`Neil,  Director Regional, Raiffeisen Leasing

• Valoare adăugată prin produse financiare - Laura Elly Naghi, Director General Interimar, Institutul de Studii Financiare

• Piața regională a insolvenței - Bogdan Gorde, Senior Partner, CITR București

• Noutăți fiscale în 2016 și impactul lor asupra companiilor - Ionuț Măstăcăneanu, Senior Manager, Tax, KPMG

• Finanțarea consultanței în afaceri - Daniela Marin, Director de Program, Advice for Small Businesses, BERD

Prezentarea ISF, susținută de doamna Laura Elly Naghi - Director General Interimar, a evidențiat în prima parte importanța pe care resursele umane o au pentru o companie,  devenind critică pentru un IMM. Valoarea adăugată adusă de acestea nu poate fi cuantificată întotdeauna dar fără aportul ei o activitate ar fi lipsită de substanță.

De aceea beneficiile oferite personalului pot fi utilizate în sensul creșterii gradului de loializare al acestora - nu neapărat sub forma unei creșteri salariale, ci chiar a oferirii unor avantaje similare pe termen mediu și lung - pensii private, asigurări de sănătate - beneficii care pe lângă o cheltuială limitată (fără contribuții sociale asociate) pot aduce deduceri fiscale și pentru angajator.

Impedimentul major în astfel de situații este adus de lipsa de educație financiară (15% dintre adulţii romani economisesc bani pentru bătrâneţe, media Europei fiind de 64%, potrivit unui studiu GFK realizat în 2015) - de inexistența unei înțelegeri a produselor financiare și a faptului că generații întregi au accentuat importanța existenței resurselor în forma monetară în timpul prezent, fără a se preocupa de dezvoltarea unor fonduri pe termen mediu și lung în viitor.

ISF își propune continuarea unor astfel de prezentări în scopul de a dezvolta gradul de educaţie financiară la nivel naţional și de a spori gradul de înţelegere, gradul de confort al românilor cu conceptele de bază legate de produsele financiare non-bancare din România.

Partenerul principal al evenimentului a fost Raiffeisen Bank, alături de ceilalti parteneri: Raiffeisen Leasing, CITR, KPMG România, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Evenimentul a fost organizat cu susținerea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Galați, Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (P.I.M.M.) Galaţi,  Aerotravel, Asociația Femeilor Întreprinzătoare România – Galați și Fundația Comunitară Galați.

Planificarea examenelor de certificare pentru distribuitoriNoua platformă pentru examinări online


Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghidul candidatului sau Ghidul angajatorului/furnizorului

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

PLATFORMĂ EXAMINĂRI

  Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghid...vezi tot

Revista de Studii Financiare

S-a publicat Manualul Distribuitorului de Asigurări

Institutul de Studii Financiare și specialiști din piața asigurărilor, au elaborat și publicat Manualul Distribuito...vezi tot

Tact

Acțiune plantare - ediția a doua

ISF organizează vineri 29 martie 2019  a doua ediție a acțiunii de ecologizare a pădurilor, urmând astfel...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

COMUNICAT DE PRESA - CONFERINȚA EUROPEANĂ A SERVICIILOR FINANCIARE

Bucureşti 25 martie  2019   Digitalizarea, automatizarea şi inovaţia în serviciile financiare, dar ...vezi tot

Ectranz

Manualul Distribuitorului de Asigurări

Institutul de Studii Financiare și specialiști din piața asigurărilor, au elaborat Manualul Distribuitorului de Asig...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și