A inceput conferinta EIET - Dezvoltam competente pentru protectia consumatorului

8 Octombrie 2015

Astăzi 8 octombrie se deschide Conferința europeană "Dezvoltăm competențe pentru protecția consumatorului" la hotel Novotel, sala Lyon. Conferința face parte din seria de conferinte EIET (European Insurance Education and Training) si este organizata de Institutul de Studii Financiare sub umbrela EFICERT (www.eficert.org).

Evenimentul se concentrează pe impactul adoptării Directivei Europene de Intermediere (IDD) asupra proceselor educaţionale din sectorul serviciilor financiare, cu accent pe industria asigurărilor. Prin prezentările invitaţilor şi panelurile interactive, conferinţa îşi propune să aducă laolaltă abordări naţionale diferite în vederea adaptării sistemelor de formare şi certificare profesională existente la noile cerinţe de reglementare pentru cei care lucrează în domeniu.

La conferință sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai instituţiilor de reglementare europene, ai autorităţilor naţionale de supraveghere, ai asociaţiilor profesionale precum şi reprezentanţi ai piețelor financiare non-bancare – piaţa de capital, asigurări şi pensii private.

La eveniment sunt așteptați să participe următoarelor personalități:

  • dl. Mișu Negrițoiu, Președinte Autoritatea de Supraveghere Financiara
  • dl. Nicolae Postăvaru, Preşedinte Autoritatea Nationala pentru Calificari
  • dl.  Vasile Secăreş, Preşedinte Institutul Bancar Roman

EFICERT- The European Financial Certification Organisation reprezintă organizaţia europeană a institutelor naţionale de formare în asigurări care oferă standarde uniforme privind educaţia vocaţională în domeniul asigurărilor, dar şi al pensiilor private. Sistemul de certificare EFICERT este bazat pe examene naţionale susţinute în cadrul sistemelor de asigurări şi pensii private, urmărind asigurarea transparenţei în ceea ce priveşte competenţele profesionale din sectorul financiar european.
EFICERT reprezintă, în prezent, cea mai mare organizaţie profesională şi educaţională din Europa a intermediarilor în asigurări, ai specialiştilor în managementul daunelor şi al subscriitorilor. Aceasta a fost fondată în noiembrie 2002, iar membrii săi sunt asociaţii şi institute care reprezintă, în mod activ, interesele educaţionale ale industriei de asigurări în propriile ţări.

 

Metodologia privind certificarea pregătirii profesionale a distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări

  În atenția distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări     În data de 13.03.2...vezi tot

Revista de Studii Financiare

OPEN DAY MASTERAT FABBV

Bucuria absolvirii unei facultati trebuie urmata de o decizie importanta pentru cariera fiecarui absolvent, respectiv AL...vezi tot

Tact

Comunicat de presă - Conferinţa Quo Vadis piața de asigurări în 2019!

București, ianuarie 2019   Fundaţia Institutul de Studii Financiare şitrustul de presă DC Media Group (din ca...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Ectranz

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și