A inceput conferinta EIET - Dezvoltam competente pentru protectia consumatorului

8 Octombrie 2015

Astăzi 8 octombrie se deschide Conferința europeană "Dezvoltăm competențe pentru protecția consumatorului" la hotel Novotel, sala Lyon. Conferința face parte din seria de conferinte EIET (European Insurance Education and Training) si este organizata de Institutul de Studii Financiare sub umbrela EFICERT (www.eficert.org).

Evenimentul se concentrează pe impactul adoptării Directivei Europene de Intermediere (IDD) asupra proceselor educaţionale din sectorul serviciilor financiare, cu accent pe industria asigurărilor. Prin prezentările invitaţilor şi panelurile interactive, conferinţa îşi propune să aducă laolaltă abordări naţionale diferite în vederea adaptării sistemelor de formare şi certificare profesională existente la noile cerinţe de reglementare pentru cei care lucrează în domeniu.

La conferință sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai instituţiilor de reglementare europene, ai autorităţilor naţionale de supraveghere, ai asociaţiilor profesionale precum şi reprezentanţi ai piețelor financiare non-bancare – piaţa de capital, asigurări şi pensii private.

La eveniment sunt așteptați să participe următoarelor personalități:

  • dl. Mișu Negrițoiu, Președinte Autoritatea de Supraveghere Financiara
  • dl. Nicolae Postăvaru, Preşedinte Autoritatea Nationala pentru Calificari
  • dl.  Vasile Secăreş, Preşedinte Institutul Bancar Roman

EFICERT- The European Financial Certification Organisation reprezintă organizaţia europeană a institutelor naţionale de formare în asigurări care oferă standarde uniforme privind educaţia vocaţională în domeniul asigurărilor, dar şi al pensiilor private. Sistemul de certificare EFICERT este bazat pe examene naţionale susţinute în cadrul sistemelor de asigurări şi pensii private, urmărind asigurarea transparenţei în ceea ce priveşte competenţele profesionale din sectorul financiar european.
EFICERT reprezintă, în prezent, cea mai mare organizaţie profesională şi educaţională din Europa a intermediarilor în asigurări, ai specialiştilor în managementul daunelor şi al subscriitorilor. Aceasta a fost fondată în noiembrie 2002, iar membrii săi sunt asociaţii şi institute care reprezintă, în mod activ, interesele educaţionale ale industriei de asigurări în propriile ţări.

 

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Revista de Studii Financiare

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

Tact

ISF vă urează Sărbători Fericite!

Institutul de Studii Financiare vă urează un Crăciun Fericit alături de cei dragi și un An Nou plin cu realizări! ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Lansare numărul 5 al Revistei de Studii Financiare

Institutul de Studii Financiare a lansat numărul cinci al Revistei de Studii Financiare în cadrul Conferinței In...vezi tot

Ectranz

Lansare carte „Infracțiuni privind domeniul financiar-bancar”

În cadrul Conferinței Internaționale Digitalizare și Inovație: noi competențe în educația profesional...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și