A avut loc conferinţa ZF, marţi, 10 mai: ”Ce trebuie făcut pentru recâştigarea încrederii între bănci, asigurători şi clienţii lor”

10 Mai 2016

   Protecţia consumatorilor şi transparentizarea informaţiilor care ajung la aceştia au devenit piloni-cheie pentru reclădirea încrederii în piaţa serviciilor financiare.

   Aceasta este o piaţă afectată puternic în ultimii ani ani de o criză de imagine, reflectată prin conflicte între clienţi pe de o parte şi bănci şi firme de asigurări pe de altă parte.

   În asigurări tensiunile au fost alimentate de plata cu întârziere a daunelor, recentele majorări bruşte de tarife la RCA, în timp ce în sectorul bancar clauzele abuzive, contractele de credit în franci elveţieni şi legea dării în plată sunt temele care au dus la deteriorarea relaţiei dintre bancă şi client. 

   În acest context, devine tot mai clară nevoia de transparentizare, simplificare şi asumare a informaţiilor care ajung la consumatorii de produse financiare.

   

   Claritatea limbajului, oferirea de informaţii complete şi concise ar trebui să devină punctele cheie în abordarea clienţilor de către bănci şi asigurători.

   Pe de altă parte, clienţii trebuie educati în spiritul asumării de responsabilităţi, pentru ca la final şi câştigul, dar şi riscurile să se împartă. 

 

Detalii pe www.zf.ro

 

Metodologia privind certificarea pregătirii profesionale a distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări

  În atenția distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări     În data de 13.03.2...vezi tot

Revista de Studii Financiare

OPEN DAY MASTERAT FABBV

Bucuria absolvirii unei facultati trebuie urmata de o decizie importanta pentru cariera fiecarui absolvent, respectiv AL...vezi tot

Tact

Comunicat de presă - Conferinţa Quo Vadis piața de asigurări în 2019!

București, ianuarie 2019   Fundaţia Institutul de Studii Financiare şitrustul de presă DC Media Group (din ca...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Ectranz

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și