A avut loc conferinţa ZF, marţi, 10 mai: ”Ce trebuie făcut pentru recâştigarea încrederii între bănci, asigurători şi clienţii lor”

10 Mai 2016

   Protecţia consumatorilor şi transparentizarea informaţiilor care ajung la aceştia au devenit piloni-cheie pentru reclădirea încrederii în piaţa serviciilor financiare.

   Aceasta este o piaţă afectată puternic în ultimii ani ani de o criză de imagine, reflectată prin conflicte între clienţi pe de o parte şi bănci şi firme de asigurări pe de altă parte.

   În asigurări tensiunile au fost alimentate de plata cu întârziere a daunelor, recentele majorări bruşte de tarife la RCA, în timp ce în sectorul bancar clauzele abuzive, contractele de credit în franci elveţieni şi legea dării în plată sunt temele care au dus la deteriorarea relaţiei dintre bancă şi client. 

   În acest context, devine tot mai clară nevoia de transparentizare, simplificare şi asumare a informaţiilor care ajung la consumatorii de produse financiare.

   

   Claritatea limbajului, oferirea de informaţii complete şi concise ar trebui să devină punctele cheie în abordarea clienţilor de către bănci şi asigurători.

   Pe de altă parte, clienţii trebuie educati în spiritul asumării de responsabilităţi, pentru ca la final şi câştigul, dar şi riscurile să se împartă. 

 

Detalii pe www.zf.ro

 

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Revista de Studii Financiare

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

Tact

ISF vă urează Sărbători Fericite!

Institutul de Studii Financiare vă urează un Crăciun Fericit alături de cei dragi și un An Nou plin cu realizări! ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Lansare numărul 5 al Revistei de Studii Financiare

Institutul de Studii Financiare a lansat numărul cinci al Revistei de Studii Financiare în cadrul Conferinței In...vezi tot

Ectranz

Lansare carte „Infracțiuni privind domeniul financiar-bancar”

În cadrul Conferinței Internaționale Digitalizare și Inovație: noi competențe în educația profesional...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și