Conferința Internațională “Digitalizare și Inovație noi competențe în educația profesională financiară”

15 Noiembrie 2018

 

Conferința Internațională Anuală a Institutului de Studii Financiare propune un subiect comun de dezbatere a impactului dispozițiilor legale internaționale asupra piețelor naționale, precum și un schimb de idei pentru actorii activi în piețele financiare.

2018 este anul Fintech şi în acelaşi timp anul de implementare a numeroase reglementări europene, cum ar fi MiFID II, IDD, AML - toate având un efect semnificativ asupra activităţii operaţionale a companiilor - de la soluţii IT la managementul relaţiilor cu clienţii. Semnificative sunt şi modificările referitoare la dezvoltarea profesională a angajaţilor care intră în contact direct cu clientul de servicii financiare.

Institutul de Studii Financiare organizează, pe 15 noiembrie 2018, la hotel JW Marriott Bucharest Grand, începând cu ora 9:00sala Constanța, cea de-a patra ediție a Conferința Internațională "Digitalizare și Inovaţie: noi competențe în educaţia profesională financiară.

Pentru mai multe detalii privind înscrierea sau parteneriate, vă stăm la dispoziție - persoana de contact Andreea Petrache, e-mail: andreea.petrache@isfin.ro, telefon: 0758.491.984.Parteneri: 

 

 

 Parteneri media:

   

 
 

Programul include o sesiune de conferință, urmată de 2 paneluri tematice unde vor fi o serie de dezbateri pe teme de interes, precum: 

 

• Cum vor remodela inovațiile financiare, precum FinTech, domeniul serviciilor financiare?

• De la acoperirea riscurilor la protecția asiguraților – Cum se transformă relaţia cu clientul în baza îmbinării analizelor de date tradiţionale cu aplicaţiile digitale?

• Cum se va schimba tehnologia seviciilor financiare - Care sunt noile puncte sensibile în instruirea angajaţilor?

• Vor deveni serviciile de intermediere financiare nesemnificative în condiţiile utilizării tehnologiilor de tip Blockchain?

• Care iniţiative legislative naţionale şi globale produc îngrijorările cele mai mari? Care iniţiative internaţionale pot duce la o supra-reglementare?

• Care sunt riscurile subevaluate în procesul de stabilitate financiară globală pe  piețele financiare? Ce șanse au acestea să se materializaze?

• Cum influenţează evenimentele politice, cum ar fi Brexitul, obiectivul de convergenţă a reglementărilor din pieţele financiare?

• Viitorul asigurărilor/pieței de capital – cum va fi concurența într-o lume a sectoarelor fără frontiere?

 

 
 
 
 
 


Leonardo BADEA
Președinte

Autoritatea de Supraveghere Financiară
 Domnul Leonardo Badea este Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară din luna iunie a anului 2017. Cu o experienţă de aproape 20 de ani în domeniul învăţământului universitar economic, domnul Badea a fost prorector al Universităţii Valahia din Târgovişte şi decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul aceleaşi instituţii de învăţământ. A obţinut consecutiv un mandat de senator şi unul de deputat în Parlamentului României, ocupând poziţiile de Secretar al Comisiei de buget - finanţe, activitate bancară și piaţă de capital din Senat şi de Preşedinte al Comisiei de Buget - Finanțe din Camera Deputaților. Domnul Leonardo Badea este doctor în contabilitate al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi absolvent al Școlii post-doctorale în economie a Academiei Române. Totodată, este membru al European International Business Academy” (EIBA) şi Membru al Centre D’etudes sur le Développement International et les Mouvements Economiques et Sociaux (CEDIMES). Domnul Badea are o activitate susţinută în consiliile editoriale și știinţifice ale publicațiilor economice, fiind editor al consiliului știinţific al ”Journal of Accounting, Finance add Auditing Studies” din Turcia, editor al consiliului știinţific al ”Valahia Journal of Economics Studies”, CNCSIS B+ şi membru al consiliului editorial al ”Theorethical and Applied Economics”, CNCSIS B+.

Valentin IONESCU
Director al Direcției de Strategie și Stabilitate Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară
 Domnul Valentin Ionescu este Director al Direcției de Strategie și Stabilitate Financiară din cadrul ASF, domnul Ionescu a activat timp de 20 de ani în domeniul investițiilor şi al supravegherii financiare. A ocupat în cadrul ASF poziția de Director delegat al Direcției de Strategie și Stabilitate Financiară (ianuarie 2015 – septembrie 2015) şi de Director al Direcției de Supraveghere Integrată (2013 – 2014).  Activitatea profesională mai include poziții precum cea de Director General al Bursei de Valori București (2010 – 2011),  de Membru în CA la Sibex, SIF Moldova (2012 – 2013) si de Președinte CA al Depozitarului Central (2010 – 2011), dar și experienţă internaţională – Euro Invest Bank Gmbh Austria (Head of Sales, 2009 - 2010) şi Wood&Co Cehia (Senior Sales Trader, 2007 – 2009). Domnul Valentin Ionescu a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Comerț, are un MBA și un Certificat în Finanțe de la George Town University US.
Călin RANGU
Președinte 

Institutul de Studii Financiare

 Domnul Călin Rangu este dublu licențiat în economie și inginerie, doctor în rețele neuronale aplicate în procesarea seriilor financiare, absolvent MBA în domeniul financiar-bancar, lector universitar la Universitatea Financiar - bancară, la Universitatea Națională de Studii Politice și Administrație, MBA Lector pentru City University din Seattle. A publicat peste 100 de articole, și două cărți, fiind organizator sau vorbitor la conferințe românești majore legate de protecția consumatorilor, soluționarea alternativă a litigiilor, sectorul financiar-bancar, IT, managementul riscului operațional, sau management și procese. Ocupă în prezent poziţia de director la Direcția pentru Protecția Consumatorilor din cadrul ASF, fost director adjunct al Direcției de supraveghere integrată a ASF. Are o vastă experiență în management, sistem financiar-bancar, riscuri operaționale, servicii IT și financiare, produse și tehnologii, marketing. El are experienţă de peste 13 ani ca director / CIO în Banca Națională a României și Raiffeisen Bank, fiind director general al filialei românești a Raiffeisen Informatik Austria Group.

 

Adrian Marin
Preşedinte

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România -UNSAR
 Domnul Adrian Marin are o vastă experienţă, de peste 20 de ani, în asigurări, cariera pe care şi-a format-o în Generali Romania, unde a deţinut diverse funcţii, de la senior underwriter la şef  birou sau director de department şi, apoi, poziţii de top management. Din septembrie 2011 este Directorul General al companiei Generali Romania, poziţie pe care o ocupa şi în prezent.În perioada 2010 – Octombrie 2016 a fost Membru în Comitetul Executiv al Uniunii Naţionale a Asiguratorilor si Reasiguratorilor din Romania (UNSAR), unde s-a implicat activ în susţinerea proiectelor iniţiate la nivel de Uniune, iar din Octombrie 2016 a fost ales Preşedinte UNSAR.În perioada 2013 – 2014 a fost şi membru în Comitetul Strategic al Insurance Europe.

Viorel VASILE
Presedinte PRBAR

CEO Safety Broker
 Domnul Viorel Vasile are o experienta de peste 19 ani în domeniul asigurărilor. Timp de 7 ani a ocupat poziția de Director General al companiei Forum Asigurări. În anul 2005 pune bazele companiei Safety Broker de Asigurări, astăzi lider al pietei de brokeraj din România, al cărei CEO este de peste 12 ani. Din anul 2017 este Membru Fondator și Președinte al primului Patronat al Brokerilor de Asigurare Reasigurare din România (PRBAR). A absolvit în 1999, în cadrul Academiei de Studii Economice facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, specializarea Finanțe - Asigurări.
 
Dorel DUȚĂ
Președinte
Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România - UNSICAR
 Domnul Dorel Duță a fost ales președinte al UNSICAR in decmbrie 2017, este reprezentatul pietei financiare non bancare in Colegiul de Coordonare al Entității de Soluționare Alternativă a Litigiilor SAL-FIN. Are o bogată experiență în industria de asigurări, în care activează de peste 22 ani. Este absolvent al Facultății de Drept, deține un certificat de management obținut la The Open University Business School și are o serie de cursuri de specializare în domeniul asigurărilor. Începând din anul 2000, Dorel Duță a devenit asociat și director la Hobbit Broker de Asigurare, companie specializată pe zona corporate.
 
Iulian STAN
Vicepreședinte executiv Societatea de Investiții Financiare Transilvania S.A.
 

 Domnul Iulian Stan este Vicepreședinte Executiv/Director General Adjunct al Societății de Investiții Financiare SIF Transilvania S.A. Brașov. Iulian Stan activează în piața de capital de peste 25 de ani, are pregătire economică și tehnică precum și diverse specializări internaționale, specializare doctorală în domeniul tranzacționării acțiunilor societăților comerciale. Totodată este expert evaluator - membru titular al Asociației Naționale a Evaluatorilor din România (ANEVAR), auditor financiar - membru al Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR), expert contabil - membru al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR). Cu experiență practică în gestionarea portofoliului și investițiilor S.I.F. Transilvania, fiind implicat în administrarea directă a diferitelor societăți comerciale, a fost președinte al Consiliului de Administrație al Depozitarului Sibex, administrator al Bursei Sibex și vicepreședinte al Asociației Naționale a Societăților de Valori Mobiliare din România, precum și președinte al Centrului Teritorial Brașov al ANEVAR. Are experiență didactică universitară și este autor al diferitelor publicații/comunicări științifice în domeniul economic. Pregătirea profesională și experiența practică i-au permis să abordeze și să soluționeze sistemic și interdisciplinar temele abordate. În ultimii ani a contribuit activ la dezbaterile și formarea de opinii privind strategiile de dezvoltare sustenabilă a societăților de investiții financiare, dezvoltarea de modele de business la nivel de portofolii, conceptualizarea funcționării sistemice a procesului de educație financiară, perspectivele pieței de capital românești. Valorile promovate constant de către acesta sunt: performanța, etica și inovația.

 Julian Arevalo
Expert senior - Financial Innovation
EIOPA

 Domnul Julian Arevalo lucrează în prezent la Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA) ca expert în domeniul inovării financiare, unde se ocupă de aspecte precum utilizarea de Big Data de către întreprinderile de asigurare sau cerințele de acordare a licențelor de reglementare ale InsurTech. Julian este avocat şi economist calificat şi are experienţă profesională atât în sectorul privat, cât şi în instituţiile publice, cum ar fi Comisia Europeană şi EIOPA. El poate comunica fluent în trei limbi diferite: spaniolă, engleză şi franceză.
 
Vesna KRANJCEC-SANG
Expert senior

German Insurance Association

 

Doamna Kranjcec-Sang lucrează în prezent pentru Asociația Educațională a Industriei Germane de Asigurări. Proiectele și cercetările sale se concentrează asupra aspectelor educaționale relevante pentru industria asigurărilor, cum ar fi impactul digitalizării asupra viitorului loc de muncă și a cerințelor de grad. Are o diplomă în științele educației și administrarea afacerilor (MBA). În ultimii 20 de ani a gestionat proiecte în organizații educaționale publice și private, în ultimii zece ani, cu accent pe sectorul asigurărilor și al sectorului financiar.

Școala de Vară ISF 2018

   Institutul de Studii Financiare (ISF) împreună cu PRBAR Academy au avut deosebita plăcere să ...vezi tot

Revista de Studii Financiare

Compararea Canalelor de distribuție a asigurărilor: 5 direcții esențiale

  Canalele de distribuție din sectorul de asigurări sunt într-o continuă schimbare. Acest lucru nu este s...vezi tot

Tact

Generația GAP – știri, tendințe și cercetări

LOMA prezintă în numarul din mai al revistei, tendințe ale viitorului intr-o serie de articole interesante bazat...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Lansarea studiului “Evaluarea complexă a relației cu surplusul financiar’’

Comunicat de presa         Banii, românii și investițiile   București, 21 mai - Aso...vezi tot

Ectranz

Atelier financiar pentru sportivi

Institutul de Studii Financiare in parteneriat cu Sports – HUB au organizat pe 16 mai a.c. un eveniment de educati...vezi tot

IMASIG Job-uri de la cele mai populare companii din România. Peste 60.000+ oferte în România și peste hotare. Un mod confortabil, rapid și gratuit de a-ți găsi un job.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și