Conferința „Asigurările auto şi siguranța în trafic în era digitală”

24 Octombrie 2019

 

Tehnologiile digitale joacă astăzi un rol central în dezvoltarea economiei mondiale.  Industriile auto şi cea a asigurărilor nu fac excepție de la acest proces istoric, denumit de specialiști „cea de-a patra revoluție industrială a omenirii”.

 

Pentru domeniul asigurărilor, digitizarea activităţilor a dus la dezvoltarea de proceduri interne în scopul automatizării proceselor, mai ales ţinând cont  de  scopul  fundamental  al digitizării, care la acest moment este reprezentat de sporirea accesului la informaţie şi de îmbunătăţirea conservării acesteia. Pasul următor – digitalizarea activităţii - presupune posibilitatea ca un asigurător să poată implementa proiecte complexe, de anvergură, prin folosirea de resurse reduse din punct de vedere al costurilor, concomitent cu menţinerea portofoliului de clienţi. Este doar o problemă de timp până când folosirea tehnologiilor digitale atât în domeniul asigurărilor auto, cât şi a evaluării despăgubirilor vor deveni un standard, în contextul în care viteza şi modul de implementare a acestora se vor concretiza în parametri reali de realizare.

 

În acest context, BAAR - Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România și ISF - Institutul de Studii Financiare au plăcerea să vă invite la Conferința „Asigurările auto şi siguranța în trafic în era digitală” organizată în data de 24 octombrie 2019, începând cu ora 9:00 la Hotel Novotel, din București.

Evenimentul reunește specialiști din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, reprezentanți ai pieței asigurărilor și ai instituțiilor specializate ale statului.

Temele de dezbatere propuse invitaților sunt:

 

 • AI, telematics şi tehnologii de tip blockchain – impact asupra asigurărilor auto
  • Noile tipuri de vehicule (e-trotinete, maşini autonome, e-biciclete) şi protecţia participanţilor în trafic
  • Digitalizarea în procesele operaţionale ale asigurătorilor auto
  • Interconectarea bazelor de date – potenţial avantaje pentru consumatorul de asigurări
  • Indicatori de performanţă în siguranţa traficului (Raportul ETSC din iul 2019)
  • Daunele cu elemente de extraneitate – provocări operaţionale şi legislative
   
   
  Inscrieri, informații și RSVP: Razvan Ioniță, Responsabil Marketing și Evenimente ISF, 0735671224, razvan.ionita@isfin.ro

    
 

09.00-09.30 Welcome coffee
09.30 – 10.00 Cuvânt de deschidere

Cristian Roșu - Vicepreședinte, Autoritatea de Supraveghere Financiară (/tbc)

Mădălin Roșu - Președinte, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România

Adrian Marin - Președinte UNSAR

 

10.00 -11.30 Secțiunea I - Asigurările auto și siguranța rutieră
Moderator: Sorin Pâslaru, Ziarul Financiar

Prezentări

 

Florentin Bracea - Chestor de Poliție, Director Direcția de Poliție Rutieră, IGPR

Sorin Greceanu - Director General, BAAR

Valeriu Filip - Director iTOM Solutions

Valentin Moroeanu - Managing Associate Zamfirescu Racoți Vasile & Partners

 

Panel interactiv


Mădălin Roșu - Președinte, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România

Alexandru Ciuncan - Director General UNSAR

Florentin Bracea - Chestor de Poliție, Director Direcția de Poliție Rutieră, IGPR

Valeriu Filip - iTOM Solutions

Mihaela Cîrcu - Xprimm Media

 

11.30-12.00     Pauza cafea

12.00-13.30 SECȚIUNE II  - Digitalizarea Asigurărilor Auto
Moderator: Constantin Rudnitchi, RFI

Prezentări


Calin Matye Das - Dellen Ausbeulservice Germania

Marcel Duran - Director IT, Audatex

Razvan Pavel - AutoDNA

Victor Sraer - Otto Broker

 

Panel interactiv


Ion Moise - CEO, eClaims Assistance

Catalin Câmpeanu - Director General Adjunct, Institutul de Studii Financiare

Victor Sraer - Otto Broker

Calin Matye Das - Dellen Ausbeulservice Germania

 

             

      

                                                                         

 

 

 
 

Mădălin Roșu
Președinte
Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România - BAAR
 Domnul Mădălin Roșu este în prezent membru al consiliului de administrație al uneia dintre cele mai mari companii de asigurări din România, Omniasig VIG. Coordonează acțiunile, litigiile, operațiunile și diviziile de dezvoltare digitală la Omniasig. Înainte de a se alătura companiei Omniasig, a lucrat ca director de reclamații la Generali. Are peste 18 ani de experiență în domeniul asigurărilor, cea mai mare parte a timpului în revendicări. Activează în mai multe entități din domeniul asigurărilor din România, cum ar fi UNSAR, unde acționează în calitate de responsabil al secțiunii de asigurări auto. Începând cu anul 2017 este și președintele Biroului Național al Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR). De asemenea, este implicat la nivel european în activitățile legate de asigurări și este membru al echipei de acreditare în EFICERT (European Financial Certification Organization). Își împărtășește cunoștințele și oferă sprijin în România, unde, de exemplu, a acționat în trecut ca lector în Institutul de Management al Asigurărilor. De asemenea, el a definit standardul ocupațional pentru inspectorii de revendicări.

Adrian Marin
Presedinte, UNSAR
CEO, Generali Romania

Adrian Marin s-a alaturat echipei Generali in 1996 ca underwriter si a detinut ulterior numeroase pozitii de management in interiorul companiei, de la subscriere pana la daune, acumuland astfel o experienta aprofundata a proceselor-cheie ale unei companii de asigurari. In 2008 a fost numit in Directorat, ca Director Executiv, iar din 2011 a preluat pozitia de CEO al Generali Romania. Incepand cu 2014, Adrian Marin a devenit si Presedinte al Consiliului de Supraveghere al Generali Pensii. Datorita unei implicari active si indelungate in cadrul Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, in 2016 a fost ales in functia de Presedintele al acesteia.


Marcel Duran

Director IT Audatex

Domnul Marcel Duran are o experienta de 10 ani in implementarea si dezvoltarea solutiilor de digitalizare si transformare a proceselor din industria asigurarilor auto. In prezent este Directorul IT & SD al companiei Audatex Romania & SEE  cu rolul de a coordona proiecte locale cat si internationale avand ceritificari in domeniul IT precum Project Management, Business Analysis, ITIL, Change Management si OMG Business Process Modeling Expert.


Valeriu Filip

Responsabil proiecte tehnice iTom Solutions

Domnul Valeriu Filip este pasionat de IT, pasiune care l-a motivat, printre altele, sa devina antreprenor. Intr-o cursa cu mediul de afaceri romanesc si international, a fondat pe parcursul a aproape 20 de ani, mai multe companii pe zona de tehnologie. Are o experienta vasta in domeniul asigurarilor, printre care amintim de colaborarea cu BCR Asigurari-Omniasig si o amprenta semnificativa asupra noului sistem AIDA din cadrul BAAR.
Cel mai recent proiect dezvoltat are o componenta de analiza foto-video bazata pe inteligenta artificiala, proiect cu larga aplicabilitate in numeroase domenii, inclusiv in zona financiar-bancara.
Îi place să fie în preajma oamenilor și să lucreze cu oamenii. Scopul său este de a construi produse care rezolvă probleme din lumea reală, aspect care se regaseste in toate produsele i-Tom.


Chestor de Poliție Florentin BRĂCEA
Director
Direcţia Rutieră din cadrul IGPR
 

Mihaela CÎRCU
Project Manager
Asociația pentru Promovarea Asigurărilor

Mihaela CÎRCU este Secretar General în cadrul APPA-Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor – ONG-ul care a dezvoltat primele campanii naționale de informare si educare a consumatorilor - și totodata Director de Dezvoltare al XPRIMM, o companie romaneasca de media specializată in industria de asigurări din CEE si SEE. Mihaela are o experiență de 15 ani în domeniul asigurărilor și pensiilor private în Europa Centrală și de Est. Absolventă a Academiei de Studii Economice București, Mihaela este, de asemenea, licențiată CII – Chartered Insurance Institute din Marea Britanie.

Ion Moise
CEO eClaims Assistance

De profesie inginer auto, Ion Moise este un specialist recunoscut in piata asigurarilor , cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul regularizarii daunelor. In cariera sa a ocupat diverse pozitii de conducere in cadrul unor companii de asigurari din piata , ultima dintre acestea fiind cea de Sef Serviciu Daune la Generali Asigurari, in perioada 2002-2007, in cadrul careia a implementat unul din primele servicii din Romania de administrare digitala a daunelor denumit “claims online”. Incepand din 2007 isi conduce propria afacere in calitate de Director General al eClaims Assistance, firma specialiaza in servicii de regularizare a daunelor si asistenta rutiera. Este autorul unor apreciate prezentari si luari de cuvant in calitate de lector la diverse seminarii si conferinte interne si internationale.

 


Victor Sraer
Membru Board
UNSICAR
Domnul Victor Șraer are 40 de ani si este fondator și director general Otto Broker. A absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale – Academia de Studii Economice București și numeroase cursuri interne și internaționale în domeniile Comunicare, Management și Vânzări. Are o experiență de peste 18 ani în domeniul asigurărilor, începând din decembrie 2011 este membru al Consiliului Director al UNSICAR. În 2001, la vârsta de 23 de ani, domnul Șraer e fondator Otto Broker.
Otto Broker este, în prezent, cel mai mare angajator din brokerajul în asigurări din România, cu o echipă de peste 115 oameni. Compania derulează operațiuni în brokeraj de asigurari retail și corporate. Otto Broker a creat un model de business de succes pentru vânzarea asigurărilor retail în centre comerciale, iar in sectorul asigurarilor pentru companii a dezvoltat o echipa specializata in asigurari de credit comercial, garantii contractuale si optimizari de programe de management al riscurilor asigurabile.

Comisar de Poliție Bogdan CHIRIAC
Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității - IGPR

Domnul Chiriac Bogdan, Comisar de Poliție în cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității - I.G.P.R., este licențiat în sociologie și psihologie,cu master în Analiza și gestiunea conflictelor și în Comunicare și relații publice. Domnul Comisar de Poliție s-a implicat în activitatea de cercetare și prevenire a criminalității din anul 2006, contribuind la realizarea mai multor studii privind siguranța rutieră, inclusiv toate edițiile anuale ale Buletinului Siguranței Rutiere. Totodată, domnul Chiriac a contribuit la realizarea numeroase cercetări și studii elaborate în activitatea I.C.P.C. - criminologice, psiho/sociologie organizatională, comunicare organizațională etc.

 

Costin Tatuc

Tatuc Serv Consulting

 Pasionat de automobile, a urmat cursurile Liceului Auto din orasul natal, Ploiesti. Apoi, absolvit facultatea de drept si a devenit politist, alegandu-si ca specialitate circulatia. In cei peste 25 de ani de cariera in politia rutiera, a parcurs toate etapele, de la agent la comisar sef, ajungand director adjunct in Directia rutiera din cadrul IGPR, pozitie de unde s-a pensionat. Este specialist in siguranta rutiera, calitate in care si-a adus contributia la realizarea unor importante proiecte educative si de informare a participantilor la trafic. In prezent este colonel in rezerva si activează in calitate de consultant.

 

Valentin Moroeanu

Managing Associate Zamfirescu Racoți Vasile & Partners

 

 

Valentin Moroeanu este specializat în litigii, aria de expertiză fiind reprezentată de litigiile cu specific bancar și de cele din domeniul asigurărilor. În materie de litigii cu specific bancar, Valentin a reprezentat cu succes interesele unor bănci de renume  cum ar fi : Banca Transilvania, UniCredit Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, Credit Europe Bank. Valoarea litigiilor gestionate de Valentin în materie de drept bancar și de protecție a consumatorilor depășește suma de 300 milioane Eur. În materia asigurărilor, Valentin colaborează în mod obișnuit cu principalii jucători pe piața din România, reprezentând interesele unor companii precum : Allianz Țiriac, Asirom, Generali Asigurare Reasigurare, Groupama Asigurări, Omniasig și Uniqa Asigurări. Valoarea cumulată a litigiilor gestionate de Valentin în domeniul asigurărilor, depășește suma de 50 milioane Eur.

 

Calin Matye

Das - Dellen Ausbeulservice Germania

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Noua platformă pentru examinări online


Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghidul candidatului sau Ghidul angajatorului/furnizorului

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

Proiectul CertIDD – un nou proiect educational pentru piaţa de asigurări

Institutul de Studii Financiare anunță finalizarea celui de-al patrulea proiect educațional pentru piața de asigură...vezi tot

Revista de Studii Financiare

A fost ales noul Consiliu Științific al Institutului de Studii Financiare

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat noua componență a Consiliului Științific al Institutului de Studii...vezi tot

Tact

Conferința „Asigurările auto şi siguranța în trafic în era digitală”

  Tehnologiile digitale joacă astăzi un rol central în dezvoltarea economiei mondiale.  Industriile...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

PLATFORMĂ EXAMINĂRI

  Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghid...vezi tot

Ectranz

S-a publicat Manualul Distribuitorului de Asigurări

Institutul de Studii Financiare și specialiști din piața asigurărilor, au elaborat și publicat Manualul Distribuito...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și