Piețe OTC

Bucharest 06 November 2019 - 07 November 2019

Trainer: Adrian Codirlașu

Details

Cursul prezintă modul de funcționare al piețelor OTC, reglementările în vigoare, precum și infrastructura necesară unei instituții financiare pentru tranzacționarea produselor financiare pe piața OTC, așa cum aceasta este definită de EMIR, MiFID II, Dodd-Frank Act.

De asemenea cursul prezintă și principalele instrumente tranzacționate pe piețele OTC, principiile de evaluare precum și modul de realizare al tranzacțiilor.

Target group

Cursul se adresează angajaților din departamentele financiar-contabile şi management al riscului din cadrul instituțiilor de credit, IFN-uri, asigurări şi firme de investiții, middle managementul din aceste instituții, precum și altor persoane interesate.

Course objectives

Participanții la curs vor dobândi o înțelegere a pieței OTC, a infrastructurii acesteia, a instrumentelor financiare tranzacționate și a modului de realizare al tranzacțiilor pe aceste piețe.

Subjects

1. Definirea piețelor OTC

  • Definire
  • Exemple

2. Infrastructura piețelor OTC

  • Cerințe legale pentru operatorii care activează pe aceste piețe
  • Participanți

3. Instrumente tranzacționate pe piețele OTC

  • Piața monetară
  • Piața valutară
  • Instrumente financiare derivate

Trainer

ADRIAN CODIRLAŞU, CFA, PhD deține certificarea CFA din anul 2006 şi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanțe internaționale. Adrian are o experiență de peste 5 ani ca Director al Departamentului Market Risk și Operational Risk în cadrul Unicredit Bank și de cinci ani ca Senior Options Dealer în cadrul ING Bank şi este Profesor asociat al Școlii Doctorale de Finanțe Bănci – DOFIN, al programului de masterat Managementul Sistemelor Bancare în cadrul cărora predă materii precum econometrie, instrumente derivate şi managementul riscului. În ultimii 10 ani Adrian a fost membru al Comitetului Director al CFA România şi în perioada 2009 – 2011 a fost Președintele acestei asociații. Din decembrie 2015 Adrian este președintele CFA Romania.

Între 2011-2013 Adrian a fost președintele Asociației Analiștilor Financiari-Bancari din România. Adrian a ocupat poziția de economist senior în cadrul departamentului de cercetare din cadrul Băncii Naționale a României pentru mai mult de 5 ani.

Duration / Period

Programul se va desfășura între orele 18:00-21:00.

Investment

Investiția necesară pentru participarea la acest program este de 600 lei +TVA/persoană.

Discounts

La tariful de mai sus se va acorda următorul discount:

  • 5% pentru înscrierea a cel puțin 2 persoane din cadrul aceleiași organizații;
Apply for course
Helpful information to complete the form.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și