Conducere

Conducerea şi administrarea ISF sunt asigurate de un Consiliu Director compus din cel puţin 5 membri, cu un mandat de 4 ani, iar conducerea şi coordonarea activităţii curente vor intra în responsabilitatea unui Director General.

 • Director General: Prof. Univ. Ion Stancu - este profesor universitar, Departamentul Finanţe, Academia de Studii Economice din Bucureşti, director masterat “Management financiar şi investiţii” şi conducător de doctorat cu expertiză în domeniile Analiza şi planificarea financiară, Evaluarea şi finanţarea proiectelor de investiţii, Pieţele de capital si gestiunea portofoliului. Recomandă spre consultare, în acest sens, lucrările “FINANŢE. Pieţe financiare şi gestiunea portofoliului. Investiţii directe şi finanţarea lor. Analiza şi gestiunea financiară a întreprinderii”(2007), “Finanţe corporative cu Excel” (2012), precum şi „Finante Corporative, vol. I, Analiza şi planificarea financiară a întreprinderilor” (2015). Are o bogată experienţă în reforma programelor de învăţământ superior financiar (licenţă, masterat, doctorat) şi în cooperarea universitară internaţională ca decan al facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (1993-2004) și ca prorector al Academiei de Studii Economice (2004-2016). Ca director şi membru în proiecte de cercetare a analizat impactul arieratelor, crimei financiare, protecţiei mediului, dezvoltării durabile, responsabilităţii sociale etc. asupra performanţei companiilor şi creşterii economice. Din anul 2003 activează ca administrator SIF Banat-Crişana şi la Banca Românească. Din 1993 este membru CECCAR şi din 2000 este membru CAFR.

In cadrul şedinţei Consiliului ASF din data de 12.08.2015, a fost aprobat noul Consiliu Director al Fundaţiei Institutul de Studii Financiare, a cărui componenţă este următoarea:

 • Preşedinte: Călin Rangu - este dublu licențiat în economie și inginerie, doctor în rețele neuronale aplicate în procesarea seriilor financiare, absolvent MBA în domeniul financiar-bancar, lector universitar la Universitatea Financiar -Bancară, la Universitatea Națională de Studii Politice și Administrație, MBA Lector pentru City University din Seattle. A publicat peste 100 de articole, și două cărți, fiind organizator sau vorbitor la conferințe românești majore legate de protecția consumatorilor, soluționarea alternativă a litigiilor, sectorul financiar-bancar, IT, managementul riscului operațional, sau management și procese. A activat ca lector și director de proiect strategic POSDRU în cadrul IBR. Ocupă în prezent poziţia de director la Direcția pentru Protecția Consumatorilor din cadrul ASF, fost director adjunct al Direcției de supraveghere integrată a ASF. Are o vastă experiență în management, sistem financiar-bancar, riscuri operaționale, servicii IT și financiare, produse și tehnologii, marketing. El are experienţă de peste 13 ani ca director / CIO în Banca Națională a României și Raiffeisen Bank, fiind director general al filialei românești a Raiffeisen Informatik Austria Group.
 • Membru: Florentina Almăjanu - este Director General al CFA România (membru al CFA Institute of SUA). În ceea ce privește educația și formarea, Florentina ALMAJANU are numeroase certificate și instruiri în domeniul asigurărilor, reasigurărilor, actuariatului și pensiilor private.
 • Membru: Dragoş Haşegan - ocupă în prezent poziția de Șef Serviciu Reglementare, Sectorul Pensii Private în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, fiind responsabil pentru dezvoltarea cadrului de reglementare. De la venirea sa în cadrul Autorității a deținut diferite poziții și responsabilități în domenii ca supraveghere prudențială, evaluare riscurilor, reglementare și autorizare, domeniul principal de expertiză fiind administrarea investițiilor. Înainte de a se alătura echipei Autorității a acumulat o experiență semnificativă în fuziuni și achiziții, consultanță de afaceri și management strategic, în calitate de consultant la o companie internațională. Domnul Dragoș Hașegan a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, și deține un Master în Finanțe și Afaceri Internaționale de la Aarhus School of Business, Danemarca și un EMBA de la Vienna University of Economics and Business, Austria.
 • Membru: Valentin Ionescu -in prezent Director al Direcției de Strategie și Stabilitate Financiară din cadrul ASF, Domnul Ionescu a activat timp de 20 de ani în domeniul investițiilor şi al supravegherii financiare. A ocupat în cadrul ASF poziția de Director delegat al Direcției de Strategie și Stabilitate Financiară (ianuarie 2015 – septembrie 2015) şi de Director al Direcției de Supraveghere Integrată (2013 – 2014).  Activitatea profesională mai include poziții precum cea de Director General al Bursei de Valori București (2010 – 2011),  de Membru în CA la Sibex, SIF Moldova (2012 – 2013) si de Președinte CA al Depozitarului Central (2010 – 2011), dar și experienţă internaţională – Euro Invest Bank Gmbh Austria (Head of Sales, 2009 - 2010) şi Wood&Co Cehia (Senior Sales Trader, 2007 – 2009). Domnul Valentin Ionescu a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Comerț, are un MBA si un Certificat in Finante de la George Town University US
 • Membru: Paul Mitroi - Absolvent de studii economice si post universitare de Securitate națională. Experiență de peste 25 de ani în domeniul bancar – BNR (politică monetară, control, pregătire personal bancar) și în cel al asigurărilor – ASF/CSA(din anul 2001), reglementări și autorizări. Implicat în toate marile proiecte din domeniul asigurarilor, în calitate de coordonator: transpunerea directivelor în legislația națională, în vederea aderării în Uniunea Europeană; introducerea regimului de Solvabilitate 2 (negocieri directive, pregătire preliminară, transpunere în legislația națională). Transpunere directiva privind distribuția în asigurări. De peste 20 de ani lector în domeniile bancar și asigurări. În prezent, director al Direcției rezolutie, din cadrul FGA.  Membru în fundația Eurisk și asociațiile Marshall și Clubul Lions.
 • Membru: Cătălina Claudia Sava - Director Direcția Supraveghere și Control ASF

   

Structura ISF include și un Consiliu Științific, cu caracter consultativ, ce are rolul de a asigura un înalt nivel de calitate a programelor de formare profesională și a acțiunilor ISF prin analizarea, dezbaterea și avizarea programelor ISF, facilitarea accesului la cele mai bune practici, precum și consilierea privind parteneriatele și colaborările.

 • Preşedinte: Prof.Univ.Dr. Dumitru G. Badea – Profesor universitar ASE București, Catedra de Finante, Director Executiv IAP, IMA, ISF, director de program pentru diverse proiecte de cercetare.
 • Membru: Prof. Univ. Dan Constantinescu – profesor universitar, principalele domenii de competență fiind: instituții și piețe financiare și managementul resurselor umane. Este autor al unor lucrări în domeniul fondurilor private de pensii (2005, 2013), asigurărilor de sănătate (2007), managementului bancar (2004, 2009) și a numeroase articole și comunicări științifice în domeniile menționate. Alături de activitatea legislativă (deputat, senator, președinte/vicepreședinte al Comisiei pentru buget finanțe și bănci) și de supraveghere a pieței asigurărilor (membru al Consiliului CSA), a dobândit o bogată experiență profesională în calitate de președinte sau membru în consiliile de administrație la Libra Bank, SIF Muntenia, SAI Safi-Invest, SSIF Intervam, Bursa Română de Mărfuri. A fost inițiatorul și primul președinte al Institutului de Management în Asigurări, predecesorul actualului ISFin.
 • Membru: Conf. Dr. Adrian T. Mitroi - CFA, MBA, este membru in Consiliul Științific la ISF, în Consiliul de Administrație al FGA, director științific al Programului de Master în Finanțe Aplicate la Academia de Studii Economice București. Este președintele fondator al CFA România și voluntar de 20 ani pentru CFA Institute. A fost membru în Comitetul Indicilor BVB, director de portofoliu și administrator de risc  la SIF1 Banat-Crișana, ofițer de investiții la Romanian - American Enterprise Fund, director executiv la câteva bănci comerciale si consultant pentru Booz-Allen and Hamilton. Conferențiar Universitar, predă la ASE, Finanțe Comportamentale si Managementul Averii Personale, Investiții și Gestiunea Portofoliului și Piețe Financiare Internaționale.
 • Membru: Dr.Iulian Panait - este doctor în economie și afaceri internationale la ASE București, iar ulterior a realizat lucrări de cercetare postdoctorală în domeniul stabilității financiare, riscurilor sistemice si politicilor macroprudențiale la Academia Română - Institutul de Economie Mondială. Are o bogată experiență de cadru didactic universitar și cercetator în domeniul piețelor financiare nebancare și al macroeconomiei, precum și ca practician în domeniul tranzacțiilor și investițiilor financiare. A publicat două carți de specialitate și peste 20 de articole în jurnale științifice de profil. În prezent este coordonatorul echipei de analiză de piață și statistică din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară și conferențiar universitar la Universitatea Hyperion din București.

Lansare carte „Infracțiuni privind domeniul financiar-bancar”

În cadrul Conferinței Internaționale Digitalizare și Inovație: noi competențe în educația profesional...vezi tot

Revista de Studii Financiare

Școala de Vară ISF 2018

   Institutul de Studii Financiare (ISF) împreună cu PRBAR Academy au avut deosebita plăcere să ...vezi tot

Tact

Compararea Canalelor de distribuție a asigurărilor: 5 direcții esențiale

  Canalele de distribuție din sectorul de asigurări sunt într-o continuă schimbare. Acest lucru nu este s...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Generația GAP – știri, tendințe și cercetări

LOMA prezintă în numarul din mai al revistei, tendințe ale viitorului intr-o serie de articole interesante bazat...vezi tot

Ectranz

Lansarea studiului “Evaluarea complexă a relației cu surplusul financiar’’

Comunicat de presa         Banii, românii și investițiile   București, 21 mai - Aso...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și