Workshop MiFID II și MAD

București 23 Februarie 2017

Trainer: Olivia Parpa

Detalii

MiFID II va intra în vigoare în ianuarie 2018 și toate societățile de investiții vor fi nevoite să actualizeze sistemele și procedurile lor astfel încât să fie conforme cu prevederile. Scopul acestui program este de a oferi o prezentare a modificărilor aduse de MiFID II, astfel încât furnizorii de servicii de investiții să devină conștienți de pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a deveni pe deplin pregătiți pentru aplicarea MiFID II. Mai mult decât atât, cea de a doua parte a seminarului se concentrează pe noua directivă și regulament care vizează prevenirea abuzurilor de piață care importă modificări semnificative cu privire la aplicarea acesteia. Sfera de aplicare a cererii este îmbunătățită, extinzând definiția informațiilor privilegiate și a manipulării pieței. Noua legislație va intra în vigoare în iulie 2016.

Seminarul va fi susținut în limba engleză.

Grup țintă

Programul se adresează angajaților furnizorilor de servicii de investiții, instituțiilor bancare și, în general, angajați ai instituțiilor financiare. Programul este util în special persoanelor angajate în unitățile de conformitate ale instituțiilor menționate mai sus și ofițerilor care oferă servicii de investiții.

Obiectivele cursului

Pentru a obține o înțelegere a noilor cerințe în conformitate cu noua legislație și să fie în măsură să actualizeze procedura și sistemele interne, în vederea alinierii la modificările legislative viitoare.

Tematica

1. MiFID I – the urgent need for reform
2. MiFID II objectives 

• Increased market efficiency
• Dealing with technological developments
• Increased market transparency
• Increased Regulator’s Power
• Increased investor protection

3. Market Abuse Directive (MAD II) 

• An introduction into MAD I and The Objectives of MAD II
• Market Abuse Regulation (MAR)
• The Scope
• Inside information
• Market Manipulation
• Whistleblowing
• Criminal Sanctions Market Abuse Directive (CSMAD) for individuals and for legal entities

Trainer

Olivia Parpa a studiat dreptul la Universitatea din Bristol și apoi s-a instruit pentru a se califica ca un expert contabil (ACA), cu Institutul Contabililor Autorizați din Anglia și Țara Galilor (ICAEW). Ea a obținut experiența practică la Langley & Partners din Londra și apoi și-a început cariera ca director financiar într-o companie privată. Ea este în prezent directorul general al unei instituții financiare mari în Cipru, având, de asemenea, rolul agentului de conformitate din 2009. Atribuțiile sale actuale includ supravegherea funcției de conformitate și a riscurilor instituției financiare și aplicarea reglementărilor privind spălarea banilor și guvernanța corporativă.
Olivia este asociat de lungă durată al Globaltraining, având prelegeri susținute pentru mai multe cursuri profesionale structurate și seminarii.Printre subiectele seminariilor care le-a livrat în trecut se numără: rolul Unității de Conformitate, Unitatea CSB și Unitatea riscurilor, precum și aplicarea regulilor de guvernanță corporativă a Bursei de Valori din Cipru. Cursurile de ACA livrate de Olivia pentru Globaltraining includ Afaceri si Finante, strategia de afaceri, Drept și Studiu de caz. Având în vedere aplicarea MiFID în Cipru, din 2007, ea a fost principalul lector al Globaltraining pentru certificarea angajaților societăților de investiții din Cipru emise de CySEC. Olivia a livrat circa 850 de ore de predare pentru cursul CIF, începând din anul 2007, atât deschise cât și cursuri in-house, în Cipru cât și în străinătate (spre exemplu Moscova), atât prin sesiuni în clasă cât și sesiuni live de școlarizare on-line.

Durata/Perioada

Seminarul se va desfășura în data de 23 februarie 2017 în intervalul orar 09:30 - 16:30.

Investiție

Investiția necesară pentru acest seminar este de 1100 lei+TVA/participant.

Discounturi

La tariful de mai sus se aplică un discount de 5% pentru inscrierea a mai mult de 2 persoane din cadrul aceleiași organizații.

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.

 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și