Webinar - Asigurarea riscurilor cibernetice

București 31 Octombrie 2019

Trainer: Mihaela Cojocaru

Detalii

Mediul de afaceri modern este aproape în totalitate dependent de tehnologia informațională, de sistemele și aplicațiile IT, fără de care este de neconceput derularea activităților curente.

Dezvoltarea tehnologiei informației în ultimii ani a condus la creșterea nevoii de protecție a afacerilor împotriva riscurilor cibernetice. Afacerile se derulează într-o lume interconectată, în care atât managementul cât și angajații utilizează în mod curent e-mailul, rețelele sociale și cloud computing-ul, ceea ce face ca expunerea la riscurile cibernetice să fie din ce în ce mai ridicată.

Implementarea Regulamentului Uniunii Europene privind protecția generală a datelor (GDPR), care va intra în vigoare în mai 2018 a făcut, de asemenea, ca riscurile cibernetice să fie tratate cu prioritate de către managementul companiilor.

Webinarul îşi propune să-i introducă pe participanți în realitatea înconjurătoare în care riscurile cibernetice sunt omniprezente şi să aducă în atenția celor interesați tipurile de asigurări existente şi modul în care acestea pot fi explicate şi oferite potențialilor asigurați.

Participanților la acest modul li se vor aloca 2 puncte credit aferente pregătirii profesionale continue pentru distribuitori de asigurari conform Normei ASF nr.20/2018.


Cursul poate fi parcurs o singură dată în cadrul programului de formare profesională continuă.

Grup țintă

Programul se adresează personalului din companiile de brokeraj sau din companiile de asigurare implicat în vânzarea polițelor de asigurare dar şi celor care doresc să se implice în procesul de subscriere ori de instrumentare şi lichidare de daune.

Obiectivele cursului

La finalul programului cursanții vor:

 • avea o imagine clară și vor putea să-și consilieze clienții cu privire la riscurile cibernetice
 • putea să identifice și să descrie eventualele pagube ce ar afecta companiile de diferite dimensiuni 
 • putea să identifice și să descrie situațiile care ar da naștere la reclamații și pretenții în ceea ce privește încălcarea regulamentelor privind protecția datelor
 • putea să identifice companiile/clienții care au nevoie de asigurarea riscurilor cibernetice
 • înțelege de ce polițele clasice nu acoperă majoritatea riscurilor si consecințele expunerii la atacurile cibernetice
 • putea să-și consilieze clienții cu privire la modul în care trebuie acționat în cazul apariției unei daune pe o poliță de asigurare de riscuri cibernetice.

Tematica

 • Ce sunt riscurile cibernetice?
 • Expunerea la riscurile cibernetice
 • Exemple de daune și consecințele acestora
 • Polițele de asigurare a riscurilor cibernetice – condiții de asigurare, riscuri acoperite și excluderi
 • Subscrierea riscurilor cibernetice
 • Apariția daunelor – cum se soluționează

În prezentarea temelor se vor utiliza exemple și studii de caz din piața asigurărilor care să ajute la o mai bună înțelegere a tematicii abordate.

Trainer

Mihaela Cojocaru are experiență în asigurări din 1995 având responsabilități în asigurări generale în arii ca vânzare, subscriere, daune, în special in asigurările de răspundere, asigurările de riscuri financiare și asigurări de bunuri. A ocupat pe rând, funcțiile de inspector asigurări, director subscriere asigurări generale, director vânzări și director operațiuni în companii precum ARDAF, ASTRA, ASIROM, Accenture, CertAsig. Între 2013 - 2016 a ocupat funcția de Director General Adjunct la CertAsig, iar începând din 2017 devine consultant în domenii precum asigurări, management de risc şi training. Între 1996 si 1998 a organizat cursuri de pregătire în asigurări prin programe ale Fondului Britanic de Know How și a participat la organizarea mai multor cursuri și la redactarea mai multor suporturi de curs. Este lector atestat ASF/CSA (L-0130) din 07.12.2010.

Durata/Perioada

Webinarul are o durată de 2 ore , între orele 12:00-14:00.

Investiție

Investiția necesară pentru participarea la acest webinar este de 85 lei + TVA/persoană.

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și