Subscrierea în asigurările de viață

București 27 Iulie 2018

Trainer: Laura Staiu

Detalii

Programul „Subscrierea în asigurările de viață. Noțiunile de bază în asigurările de viață individuale” se adresează persoanelor care doresc dezvoltarea unei cariere în domeniul underwritingului/evaluării riscului în asigurările de viață. Obiectivul cursului „Noțiunile de bază în asigurările de viață individuale” este de a înțelege scopul evaluării riscului în activitatea de asigurare, de a stăpani terminologia curentă în domeniu, de a cunoaște modalitățile de selecție a riscurilor și de a dobândi competențe primare în underwriting-ul medical și non-medical.
Programul este împărțit în sesiuni teoretice și sesiuni practice – studii de caz. Exercițiile practice vor fi atât individuale, cât și pe echipă, cu feed-back din partea lectorului.

Grup țintă

Programul cursului „Subscrierea în asigurările de viață. Noțiunile de bază în asigurările de viață individuale” se adresează:
- angajaților din societățile de asigurare;
- angajaților din societățile de intermediere în asigurări.

Obiectivele cursului

La finalul programului, participanții vor înțelege rolul underwriter-ului în evaluarea corectă a riscurilor preluate de către companie, în cazul asigurărilor de viață, își vor fi însușit cunoștințele esențiale în materie de underwriting (selecția și evaluarea primară a riscurilor medicale, ocupaționale, financiare, rezidențiale) și vor percepe influența procesului de subscriere asupra rezultatelor companiei de asigurări de viață.

Tematica

Principalele teme abordate:
1.Necesitatea selecției riscului
2. Etapele selecției riscului
3. Analiza cererii de asigurare și a documentelor anexe
4. Factorii de risc medical
5. Bolile cu cel mai mare impact asupra speranței de viață
6. Factorii de risc non-medical
7. Instrumente de subscriere

Trainer

Laura STAIU - Certified Medical Underwriting Specialist (C.U.S.) acreditat de The Chartered Insurance Institute (C.I.I.), U.K., organizație profesională a specialiștilor din industria asigurărilor și serviciilor financiare.
Dna. Laura Staiu este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București, cu Licență în Medicină, are studii postuniversitare de Teoria și Practica Asigurărilor la Academia de Studii Economice București, a participat la cursuri de specialitate în străinătate, are experiență ca underwriter și evaluator de daune în cadrul companiilor Sara Merkur SA, Grawe Asigurare SA, Omniasig Asigurări de Viață (membru V.I.G.), Uniqa Asigurări SA și Uniqa Asigurări de Viață SA. A colaborat ca lector cu Federația Institutul de Asigurări (I.A.S.I.G.) și Institutul de Management în Asigurări (I.M.A.).

Durata/Perioada

8 ore efective de formare, în intervalul orar 09:00-17:00

Investiție

Investiția pentru acest program este de 400 lei + TVA/participant și include: suportul de curs; coffee break și gustare prânz; certificate de participare.

Discounturi

La tariful de mai sus se acordă următoarele reduceri:

  • 15% pentru Societăți de asigurare/Societăți de intermediere în asigurări/Fonduri de pensii private pentru înscrierea a peste 7 persoane;
  • 10% pentru alte instituții/organizații pentru înscrierea a peste 7 persoane;
  • 5% pentru alte instituții/organizații pentru înscrierea a 3-6 persoane;
  • pentru persoane fizice reducerea este de 50 de lei.
Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.

 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și