Soluții de îmbunătățire a proceselor, subproceselor şi fluxurilor din daune

Bucureşti 15 Octombrie 2019

Trainer: Alexandru Grigorescu

Detalii

Soluțiile de analiză, dezvoltare şi simplificare a proceselor, subproceselor şi fluxurilor din activitatea de daune reprezintă unele din principalele activități ce pot conduce la o mai buna funcționare a departamentelor implicate cu impact pozitiv asupra întregii activități şi asupra clientului final, consumator de produse de asigurare.

Participanților la acest curs li se vor aloca 8 puncte credit aferente pregătirii profesionale continue pentru specialiștii constatare daune.

Cursul poate fi parcurs o singură dată în cadrul programului de formare profesională continuă a specialiștilor constatare daune.

Grup țintă

Programul se adresează persoanelor care fac parte din managementul daunelor (avizare, constatare şi lichidare) şi anumitor departamente operaționale conexe, datorită identificării mai multor nevoi de dezvoltare a cunoștințelor, abilitaților şi atitudinilor acestora în vederea optimizării proceselor, subproceselor şi fluxurilor interne, identificării soluțiilor de best practice, având în centrul atenției clientul final, consumator de produse de asigurare.

Obiectivele cursului

  • Dezvoltarea abilităților de analiza a proceselor, subproceselor şi fluxurilor interne de daune şi identificarea principalelor disfuncționalități care au efect negativ asupra principalilor Indicatori-Cheie de Productivitate (KPI) din departamente şi subdepartamente;
  • Identificarea a minim 5 acțiuni/activități redundante din cadrul proceselor, subproceselor şi fluxurilor interne ce sunt analizate;
  • Identificarea, dezvoltarea şi propunerea a minim 3 acțiuni de îmbunătățire a proceselor şi fluxurilor interne având ca obiectiv final simplificarea, speed up-ul proceselor în directă legatură cu Indicatorii-Cheie de Productivite (KPI)

Tematica

1)    Prezentarea principalelor acțiuni de analiză şi revizuire a proceselor, subproceselor şi fluxurilor interne în vederea identificării principalelor probleme (acțiuni redundante, acțiuni ce duc la întârzierea proceselor…etc)

a. Prezentarea de soluții de analiză la nivel de proces, subproces, de la prima interacțiune a clientului cu un department/subdepartament până la închiderea procesului, subprocesului pentru fluxul analizat;

b. Prezentarea de soluții de identificare a principalelor acțiuni/activități redundante şi cu impact negativ asupra principalilor Indicatori Cheie de Productivitate (KPI) la nivel de departamente şi la nivel de companie.

c. Prezentarea de soluții de folosire a tool-urilor de design şi grafică dedicată pentru editarea şi desenul proceselor şi fluxurilor interne.

 2)    Prezentarea de soluții şi acțiuni de îmbunătățire a proceselor, fluxurilor şi subfluxurilor de daune

a. Soluții de analiză şi definitivare a principalilor Indicatori-Cheie de Productivitate (KPI) inter şi intra departamentale.

b. Soluții de analiză şi definitivare a timpilor de răspuns (SLA) intre departamente interconectate care au influenta asupra proceselor şi fluxurilor interne.

c. Tehnici, soluții şi acțiuni de implementat în cadrul departamentelor de daune în vederea îmbunătățirii proceselor interne a fluxurilor şi a subfluxurilor (Whiteboard implementation, întâlniri recurente la nivel de departament şi la nivel de departamente interconectate, Skill Matrix etc).  

Trainer

Alexandru Grigorescu este licențiat Universitatea Politehnica, Facultatea de Transporturi și Autovehicule rutiere. Are peste 10 ani de experiență în asigurări – manager daune Uniqa Asigurări, responsabil metodologie daune Generali Asigurari. Este coordonator al secțiunii auto la UNSAR de la mijlocul anului 2017. Este formator autorizat ANC.

Durata/Perioada

Programul are o durată de 6 ore (8 credite) și se va desfășura în intervalul orar 10:00-16:00.

Investiție

Investiția pentru acest program este de: 420 lei+tva/participant si include: materiale curs, pauza de cafea, certificat de participare, taxa pentru validarea și înregistrarea creditelor.

Discounturi

La tariful de mai sus se acordă următorul discount:

  • 5% pentru înscrierea a cel puțin 2 persoane din cadrul aceleiași organizații.
Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și