Process Mining în domeniul serviciilor financiare

Bucuresti 20 Septembrie 2019

Trainer: Ionut Pop

Detalii

Conceptul de Process Mining este nou în economia românească, apărut ca urmare a evoluției tehnologiei și diversificării opțiunilor de automatizare a unor procese financiare din cadrul companiilor. Astfel că, acest subiect vizează, în cazul expus de noi, capacitatea unor companii de a eficientiza procesul de lucru cu instrumente de identificare a creanțelor și datoriilor. Subiectul acestui program este introducerea conceptului amintit pe piața românească din perspectiva utilizării facturilor pentru recunoașterea creanțelor și datoriilor unei companii. Pornind de la procesul de analiză a contractelor, trecând prin faza de recunoaștere și înregistrare a obligaţiilor și până la plata acestora, o soluție IT poate să ofere o imagine de ansamblu asupra întregului proces și poate identifica eventualele discrepanțe de natura modului de lucru, erorilor umane, întârzierilor sau altele. Principalul beneficiu al participanților la acest curs îl reprezintă actualizarea informațiilor actuale și armonizarea cunoștințelor la cele mai înalte standard ale piețelor din vestul Europei, mai cu seama la automatizarea unor procese deja existente în forme mai puțin avansate sau care se realizează în prezent manual.

Grup țintă

Grupul țintă al programului este reprezentat de responsabilii departamentelor financiar, achiziții, sau acolo unde e cazul, de procesare a instrumentelor de recunoaștere a obligaţiilor financiare. Companiile din care provin acestea pot fi de la mici până la multinaționale, care operează cu un volum ridicat și periodic de încasări și plăți, în rândul acestora încadrându-se perfect retailerii și distribuitorii pentru orice industrie.

Obiectivele cursului

La finalul programului, participanții vor fi capabili să:

  1. înțeleagă principalele caracteristici ale activității de automatizare a unor procese cu instrumente de înregistrare a creanțelor și datoriilor, pe baza unui set de minim 10 întrebări adresate de formator;
  2. distingă cel puțin două carențe ale proceselor de automatizare cu instrumente de recunoaștere a creanțelor și datoriilor pornind de la două exemple expuse;
  3. identifice o arhitectură corectă pentru procese după o analiză a cel puțin patru variante;
  4. enumere pașii principali de aplicare a unui algoritm de process mining pentru cazul industriei din care provind, bazându-se pe informațiile prezentate de formator.

Tematica

  1. Introducere în Process Mining
  2. Cerințe tehnice privind automatizarea proceselor privind datoriile și creanțele (Power BI, SQL, etc.)
  3. Extragerea datelor și transformarea lor
  4. Analiză funcționalităților unui soft de process mining
  5. Studiu de caz pentru Process Mining - 1
  6. Studiu de caz pentru Process Mining - 2

Trainer

Ionut Pop are experiență de 5 ani în activități de formare personală și profesională, deținânt certificate de formator acreditat ANC din 2014. Din 2015 este cadrul didactic asociat al Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din Academia de Studii Economice din București, predând discipline precum Gestiune Bancară, Piețe de capital, Relații monetar – financiare internaționale sau Modelarea deciziei financiare. Cu o experiență în BIG 4, el a implementat până în prezent peste șase proiecte pentru instituții de credit din România, dintre care două vizând aspecte referitoare la îmbunătățirea activității și managementul riscului companiilor financiare din România. Mai mult decât atât, în zona process – minining-ului formatorul a fost prezent la un curs susținut de experți germani unde s-a pregătit pentru prospectarea pieței românești pe acest subiect.

Durata/Perioada

Durata efectivă a programului este de 3 ore, in intervalul 09.30-12.30

Investiție

Investiția necesară pentru acest program este de 320 lei + TVA/participant si include materiale curs, pauze de cafea, certificat de participare.

Discounturi

La tariful de mai sus se acordă 5% pentru înscrierea a mai mult de două persoane din cadrul aceleiași organizații.

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și