Metode de analiză ex-post și ex-ante privind piața asigurărilor. Studiu de caz – România

București 04 Iulie 2019

Trainer: Mihail Bușu

Detalii

Seminarul aplicativ "Metode de analiză ex-post și ex-ante privind piața asigurărilor. Studiu de caz – România" se adresează persoanelor care lucrează în domeniul concurenței (firme de consultanță, case de avocatură etc.) și are ca obiectiv prezentarea unor aspecte specifice, atât teoretice cât și practice, privind legislația din domeniul concurenței, precum şi prezentarea unor studii de caz în domeniul concentrărilor economice din perspectiva legislației specifice din domeniul concurenței.

 

Participanților la acest curs li se vor aloca 9 de puncte credit aferente pregătirii profesionale continue pentru  distribuitori de asigurari conform Normei ASF nr.20/2018

Grup țintă

Programul este adresat deopotrivă practicienilor şi persoanelor cu atribuții de conducere din cadrul companiilor, firmelor de consultanță în domeniul dreptului concurenței şi caselor de avocatură, cât şi specialiștilor din mediul academic, prin prisma aprofundării tehnicilor de determinare a gradului de concentrare a piețelor din perspectivă concurențială.

Obiectivele cursului

La finalul seminarului, participanții vor cunoaște noțiunile specifice în ceea ce privește legislația în domeniul concurenței, noțiuni teoretice ale concentrările economice, metode de evaluare şi analize ex-ante şi ex-post ale concentrărilor economice.

Tematica

1. Concentrări economice. Teorie economică şi legislația concurenței.
2. Analize ex-ante în cazul concentrărilor economice - determinare piață relevantă.

  • Testul Delta HHI
  • Metoda GUPPI
  • Testul SSNIP 

3. Analize ex-post în cazul concentrărilor economice.

  • Estimarea impactului asupra consumatorilor şi mediului concurențial
  • Metoda DiD

4. Remedii în cazurile de concentrări economice.

  • Remedii structurale
  • Remedii comportamentale
  • Eficiența măsurilor corective

5. Studii de caz la nivel UE, România şi USA.
6. Sesiuni de întrebări și răspunsuri.

Trainer

Mihail Bușu – dr. în Statistică și dr. în Economie cu o experiență de 15 ani în mediul academic și 6 ani în domeniul concurenței. Dl Bușu a ținut cursuri de analize și strategii economice - politici concurențiale, matematici financiare, elemente de statistică și econometrie în cadrul Universității Financiar Bancare și a Academiei de Științe Economice din București. Totodată este  membru al grupului Economistul Șef din cadrul Consiliului Concurenței din România din anul 2010 și membru în board-ul Consiliului de Supraveghere din Domeniul Feroviar din anul 2014.

Durata/Perioada

Seminarul va avea loc în data de 04 iulie 2019 între orele 09:30-16:30.

Investiție

Investiția necesară pentru participarea la acest seminar este de 500 lei + TVA/participant.

 

Taxele de mai sus includ: materiale curs, pauze de cafea, certificat de participare, taxa pentru validarea și înregistrarea creditelor inclusă

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și