Managementul Riscurilor Operaționale – Riscuri Generate de IT

București 21 Iulie 2016 - 22 Iulie 2016

Trainer: Theodor Adam, Florin Andrei, Victor Rotaru

Detalii

Programul urmăreşte definirea şi exemplificarea proceselor de evaluare, supraveghere şi control al riscurilor operaţionale generate de sistemele informatice.

Cursul îşi propune să pună la dispoziţia participanţilor un set de noţiuni şi tehnici cu ajutorul cărora să poată opera eficient şi în deplină siguranţă într-un mediu în continuă schimbare şi dependent de tehnologie.

Riscul IT este, de fapt, riscul la care o organizaţie este expusă şi care rezultă din folosirea sistemelor informatice. În cadrul programului de pregătire va fi prezentat un set complet de informaţii ce vor ajuta la identificarea, evaluarea şi monitorizarea riscurilor şi dezvoltarea de controale pentru riscurile identificate.

Integrarea procesului de management al riscurilor în procesele IT este un alt subiect important ce va fi tratat pe parcursul acestui curs, oferind astfel cursanţilor informaţii utile privind optimizarea şi eficientizarea acestor procese.

Grup țintă

 • Angajaţi din cadrul organizaţiilor care activează în piaţa financiară, cu responsabilităţii privind managementul riscului operaţional;
 • Manageri din departamentele IT, Financiar, Risc, Conformitate, Operaţiuni, Legal din cadrul organizaţiilor care operează în piaţa financiară;
 • Persoanele interesate pentru a urma o cariera în domeniul managementului riscului (IT, Risc Informaţional, Risc Operaţional).

Obiectivele cursului

 • Aprofundarea celor mai moderne metode, tehnici şi standarde internaţionale pentru controlul riscurilor;
 • Dezvoltarea cunoştinţelor, aptitudinilor şi atitudinilor participanţilor în legătură cu managementul riscurilor operaţionale în IT.

Tematica

În cadrul cursului vor fi tratate următoarele teme: 

 • Prezentarea conceptului, termeni, definiţii, standarde în domeniu;
 • Prezentarea proceselor şi practicilor asociate managementului de risc, precum şi a tehnicilor de identificare, evaluare, răspuns şi control a riscurilor utilizând cele mai moderne metode, tehnici şi standarde internaţionale pentru managementul riscurilor;       
 • Integrarea conceptelor şi proceselor de management al riscurilor cu procesele de afaceri în vederea îmbunătăţirii monitorizării şi controlului riscurilor operaţionale;
 • Prezentarea rolului liniilor de apărare într-o organizaţie;
 • Prezentarea conceptului de standarde minime de risc informaţional în conexiune cu strategia afacerii şi cu apetitul definit pentru risc. 

Trainer

Theodor Adam -  Cu experienţă de 20 de ani în domeniul IT şi de 16 ani în management, a lucrat în industria IT şi cea Financiară (IBM, respectiv ING Asigurări de Viață România și NN Asigurări de Viață), a predat cursuri tehnice din partea IBM România, a condus echipe şi organizaţii IT în cadrul companiilor de asigurare ING Asigurări de Viaţă România şi NN Asigurări de Viaţă. Totodată dl. Theodor Adam are experienţă relevantă în gestionarea proceselor de dezvoltare a aplicaţiilor, continuitatea afacerii şi redresare în caz de dezastru, planificare strategică, management prin obiective, managementul proiectelor, operaţiuni IT. În prezent este director IT în cadrul companiei de asigurări  NN Asigurări de Viaţă.

Victor Rotaru - Expert IT, cu experienţă de peste 10 ani în managementul securităţii informaţiei şi al managementului riscului operaţional în domeniul financiar. Dl. Victor Rotaru are o bogată experienţă internaţională, multiculturală dobândită în cadrul unor grupuri financiare de renume precum şi experienţă ca trainer ca urmare a colaborării cu Institutul Bancar Român şi Institutul de Studii Financiare.

Florin Andrei - Ofiţer de risc informaţional şi securitate fizică, cu experienţă de peste 4 ani în domeniul securităţii IT şi a riscului informaţional. Experienţă naţională şi internaţională, multiculturală, pe diferite poziţii în domenii precum BPO şi asigurări.

Durata/Perioada

Programul va avea loc în perioada 21-22 iulie 2016, după următorul program:

 • Joi, 21 iulie 2016, 09:30 - 17:00
 • Vineri, 22 iulie 2016, 09:30 - 15:00.

Investiție

Investiția necesară pentru acest program este de 600 lei + TVA/participant.

Discounturi

La tariful de mai sus se acordă discount de:

 • 5% pentru înscrierea și plata până la 30 iunie a.c.
 • 5% pentru înscrierea a cel puțin 2 persoane din cadrul aceleiași organizații.

Discount-urile pot fi cumulate.

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.

 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și