Managementul riscului operațional

București 30 Octombrie 2019 - 31 Octombrie 2019

Trainer: Adrian Codirlașu

Detalii

Cursul oferă o înțelegere a riscului operațional, a reglementărilor în acest domeniu, precum și a metodelor de evaluare și control. Mai mult decât atât, în cadrul cursului se vor identifica, analiza şi ilustra, cu exemple practice, aspectele cheie implicate de această problematică. 

Grup țintă

Angajații din departamentele financiar - contabile şi management al riscului din instituțiile de credit, IFN-uri, asigurări şi firme de investiții, middle managementul din aceste instituții, precum şi alte persoane interesate.

Obiectivele cursului

Însușirea cunoștințelor referitoare la identificarea evaluarea și controlul riscului operațional. 

Tematica

 Identificarea riscului operațional

  • Origine
  • Definire
  • Exemple

Principalele reglementări privind riscul operațional

  • Basel II
  • CRD IV și CRR

Măsurarea și controlul riscului operațional

  • Indicatori cheie de risc operațional
  • Modele de risc operațional
  • Analiza datelor de pierderi datorate riscului operațional

Trainer

ADRIAN CODIRLAŞU, CFA, PhD deține certificarea CFA din anul 2006 şi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanțe internaționale. Adrian are o experiență de 4 ani ca Director al Departamentului Market Risk și Operational Risk în cadrul Unicredit Bank si de cinci ani ca Senior Options Dealer în cadrul ING Bank şi este Profesor asociat al Școlii Doctorale de Finanțe Bănci – DOFIN, al programului de masterat Managementul Sistemelor Bancare în cadrul cărora predă materii precum econometrie, instrumente derivate şi managementul riscului. În ultimii 8 ani Adrian a fost membru al Comitetului Director al CFA România şi în perioada 2009 – 2011 a fost Președintele acestei asociații. Din decembrie 2015 Adrian este președintele CFA România. Între 2011-2013 Adrian a fost președintele Asociației Analiștilor Financiari-Bancari din România. Adrian a ocupat poziția de economist senior în cadrul departamentul de cercetare din cadrul Băncii Naționale a României pentru mai mult de 5 ani.

Durata/Perioada

Programul se va desfășura între orele: 18.00-21.00.

 

Investiție

Investiția necesară pentru acest program este de 550 lei + TVA/participant și include: suport de curs, pauze de cafea, certificat de participare.

Discounturi

La tariful de mai sus se acordă următoarele discount-uri:

  • 5% pentru înscrierea a cel puțin 2 persoane din cadrul aceleiași organizații.
Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și