Introducere în Managementul Securității Informației - Începători

București 04 Decembrie 2019 - 05 Decembrie 2019

Trainer: Theodor Adam, Victor Rotaru, Florin Andrei și Larisa Găbudeanu

Detalii

În acest curs ne propunem să punem bazele managementului securității informației abordând aspectele principale ale managementului prin procese și noțiunile de bază ale securității informației.

Materialul este unul introductiv și pune la dispoziția cursanților noțiunile necesare pentru a înțelege principiile și conceptele managementului prin procese precum și principiile și noțiunile de bază privind securitatea informației.

Vă vor fi prezentate cele mai bune practici din domeniu și este aliniat cu Norma ASF Nr 4/2018 și legislația europeana GDPR, conceptele prezentate regăsind-se și în cursul de “Managementul Riscurilor Operaționale – Riscul Generat de Utilizarea Tehnologiei Informației”.

 

Participanților la acest modul li se vor aloca 15 puncte credit aferente pregătirii profesionale continue pentru distribuitori de asigurari conform Normei ASF nr.20/2018.

Cursul poate fi parcurs o singură dată în cadrul programului de formare profesională continuă.

Grup țintă

 • angajați în roluri legate de managementul riscului operațional și securitatea informației din industria financiară
 • ofițeri pentru protecția datelor (DPO)
 • persoanele interesate să urmeze o carieră în domeniul respectiv (IT, Risc Informațional, Risc Operațional)

Nivelul de experiență necesar pentru participarea la program:

 • studii superioare în domenii tehnic sau economic

Obiectivele cursului

 • Înțelegerea conceptelor de management prin procese
 • Înțelegerea scopului și obiectivelor securității informației în organizație și în contextul legislativ actual.
 • Înțelegerea cerințelor de protecție a datelor în contextul securității informației
 • Însușirea unor concepte de baza privind managementul prin procese și securitatea informației

Tematica

Agenda evenimentului

 

 1. Stabilirea contextului actual
 2. Introducere în securitatea informației
 3. Cerințele de securitate a informației în baza obligațiilor legale privind protecția datelor
 4. Securitatea informației
 5. Roluri și responsabilități în cadrul organizației
 6. Controale și tipuri de controale
 7. Criptografie
 8. Risc și managementul riscurilor din securitatea informației
 9. Spațiul legislativ actual
 10. Standarde
 11. Comunicarea și managementul așteptărilor
 12. Concluzii
 13. Întrebări și răspunsuri
 14. Evaluarea cunoștințelor

 

Metodă de predare

 

Se va lucra cu proiector / prezentare PPT, flipchart și cu suport de curs. Subiectele sunt ilustrate cu exemple și discuții cu cursanții.

Bibliografia este menționată în materialul de curs.

Trainer

Victor Rotaru - Expert IT și DPO , cu o bogată  experiență în managementul securității informației și management operațional, cu experiență internațională, multiculturală, în cadrul unor Grupuri bancare de renume precum și experiență ca lector în cadrul IBR ( Institutul Bancar Roman ) și ISF (Institutul de Studii Financiare).

 

Larisa Găbudeanu – specialist în protecția datelor, având o bogata experiență ca avocat într-o firma internațională de avocatură, asistând clienți internaționali și coordonând proiecte privind dreptul bancar, dreptul informatic și protecția datelor personale. La acestea se adaugă cunoștințele privind securitatea informației și managementul riscului acumulate în cadrul unui grup bancar regional, precum și studiilor de specialitate (în plus față de absolvirea Facultății de Drept din cadrul Universității București, Larisa a absolvit Facultatea de Informatica din cadrul Universității București și este în curs de finalizare a masterului de Securitate a Informației din cadrul Facultății de Cibernetică).

 

Theodor Adam - Este absolvent al Facultății de Electronica și Tc. (UPB 1995) și al Scolii de Studii Academice postuniversitare de Management (2002), a lucrat în industriile IT, asigurari și cea a serviciilor juridice (ca inginer pentru IBM, director IT pentru NN/ING Asigurări și Kinstellar). Cu experiență de 24 de ani în IT și 19 ani în management, a predat cursuri tehnice din partea IBM Romania și a condus organizații IT în NN și Kinstellar. Domenii de expertiză: gestionarea proceselor de dezvoltare a aplicațiilor, infrastructură, continuitatea afacerii și redresare în caz de dezastru, planificare strategica, management prin obiective, managementul proiectelor, operațiuni IT.

 

Florin Andrei – Specialist în securitatea informației, cu o bogată experiență și expunere în domeniu. A activat, de-a lungul anilor, în roluri precum helpdesk și administrator de rețea, ofițer de securitate IT, ofițer de risc și securitate fizică precum și funcții de coordonare a activităților de risc și securitate IT. Expunere națională și internațională în diferite companii și domenii precum externalizare, asigurări și servicii de securitate IT.

Durata/Perioada

Durata programului este de 12 ore, pe parcursul a 2 zile, 23 și 24 Septembrie 2019, în intervalul 9:00 - 15:00.

Investiție

Investiția pentru acest program este de 550 lei + TVA/participant și include: materiale curs, pauze de cafea/gustare pentru sesiunile la sală, certificat de participare, taxa pentru validarea și înregistrarea creditelor.

Discounturi

La tariful de mai sus se acordă urmatoarele discount-uri:

 • 5% pentru înscrierea a mai mult de două persoane din cadrul aceleiași organizații.
Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și