Introducere în managementul riscului de credit

București 25 Septembrie 2019 - 26 Septembrie 2019

Trainer: Adrian Codirlașu, Bogdan Moinescu

Detalii

Cursul intenționează să ofere o introducere în riscul de credit și în metodologiile de administrare a acestui risc, în reglementările acestui domeniu, precum și în metodele de evaluare și control. Mai mult decât atât, în cadrul cursului se vor identifica, analiza și ilustra, cu exemple practice, aspectele cheie implicate de această problematică.

Grup țintă

Grupul țintă al acestui workshop îl constituie angajații din departamentul de management al riscului din instituțiile financiare, companii de asigurări şi firme de investiții, precum şi alte persoane interesate.

Obiectivele cursului

La finalul workshop-ului participanții își vor fi însușit cunoștințele referitoare la identificarea, evaluarea și controlul riscului de credit.

Tematica

1. Riscul de credit

- Origine

- Definire

- Exemple

2. Principalele reglementări prudențiale privind riscul de credit

- Basel II

- CRD IV și CRR

3. Măsurarea și controlul riscului de credit

- Calculul cerinței de capital aferentă riscului de credit

- Modele de risc de credit

- Riscul de credit al instrumentelor financiare

Trainer

ADRIAN CODIRLAŞU, CFA, PhD deține certificarea CFA din anul 2006 şi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanțe internaționale. Adrian are o experiență de 4 ani ca Director al Departamentului Market Risk și Operational Risk în cadrul Unicredit Bank si de cinci ani ca Senior Options Dealer în cadrul ING Bank şi este Profesor asociat al Școlii Doctorale de Finanțe Bănci – DOFIN, al programului de masterat Managementul Sistemelor Bancare în cadrul cărora predă materii precum econometrie, instrumente derivate şi managementul riscului. În ultimii 8 ani Adrian a fost membru al Comitetului Director al CFA România şi în perioada 2009 – 2011 a fost Președintele acestei asociații. Din decembrie 2015 Adrian este președintele CFA România. Între 2011-2013 Adrian a fost președintele Asociației Analiștilor Financiari-Bancari din România. Adrian a ocupat poziția de economist senior în cadrul departamentul de cercetare din cadrul Băncii Naționale a României pentru mai mult de 5 ani.

BOGDAN MOINESCU este expert pe probleme de evaluare a riscurilor financiare, îmbinând experiența de profil dobândită în cadrul BNR cu activitatea academică în acest domeniu. Bogdan a gestionat exercițiul de stress testing pentru instituțiile de credit din România în cadrul setului de precondiții ale acordului cu organismele financiare internaționale, fiind implicat frecvent în discuții cu experți ai acestora. De asemenea, a participat la un număr apreciabil de conferințe naționale şi internaționale şi este autor sau co-autor a trei cărți şi peste 15 de articole specialitate.

Durata/Perioada

Programul se va desfășura pe parcursul a două zile, în intervalul orar 18.00-21.00.

Investiție

Investiția necesară pentru acest program este de 480 lei + TVA/participant și include: suport de curs, pauze de cafea, certificat de participare.

Discounturi

La tariful de mai sus se acordă următoarele discount-uri:

  • 5% pentru înscrierea a cel puțin 2 persoane din cadrul aceleiași organizații
Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și