Introducere în asigurarea “Toate riscurile” a lucrărilor de construcții-montaj

București 05 Decembrie 2019

Trainer: Iulia Nicola

Detalii

Această formă de asigurare este din ce în ce mai solicitată, în special în cazul lucrărilor finanțate din fonduri europene, dar și de către antreprenorii în constructii, spre a se proteja de eventualele evenimente ce pot aparea în șantier. Totodată, este una din formele de asigurare solicitate în cadrul achizițiilor publice.

Participanții la program se vor familiariza cu acest tip de asigurare, vor înțelege utilitatea, dar și oportunitățile de dezvoltare, vor înțelege particularitățile produsului, clauzele uzuale în funcție de specificul lucrărilor de construcții-montaj și vor cunoaște informațiile necesare pentru subscriere.

Participanților la acest modul li se vor aloca 8 puncte credit aferente pregătirii profesionale continue pentru distribuitori de asigurari conform Normei ASF nr.20/2018.

Cursul poate fi parcurs o singură dată în cadrul programului de formare profesională continuă.

Grup țintă

Programul se adresează angajaților companiilor de asigurări, ai brokerilor și agenților de asigurare, precum și altor specialiști care doresc să se familiarizeze cu asigurarea “Toate riscurile” a lucrărilor de construcții-montaj. Participanții trebuie să dețină cunoștinte despre asigurările generale (non-viață).

Obiectivele cursului

 • Familiarizarea participanților cu asigurarea „toate riscurile” a lucrărilor de construcții-montaj și răspunderea constructorului
 • Oportunitatea încheierii acestei forme de asigurare, posibilități de dezvoltare
 • Prezentarea legislației aplicabile pentru această formă de asigurare; Contractele FIDIC
 • Înțelegerea modului de funcționare și a particularităților față de alte tipuri de asigurări
 • Înțelegerea riscurilor asigurate și a clauzelor suplimentare uzuale, pe categorii principale de lucrări; cunoașterea modalității de stabilire a sumei asigurate / limitelor de răspundere
 • Cunoașterea informațiilor necesare pentru subscriere

Tematica

 1. Prezentare asigurării “Toate riscurile” a lucrărilor de construcții-montaj și răspunderea constructorului (CAR/EAR) – istoric, particularități
 2. Posibilități de dezvoltare și oportunitatea încheierii asigurării CAR/EAR 
 3. Legislația aplicabilă, contractele FIDIC
 4. Elementele de bază ale contractului de asigurare: părțile implicate în contractul de execuție și cine se poate asigura, categoriile principale de lucrări, diferente lucrări de construcții / lucrări de montaj, secțiunile poliței (pagube materiale, răspundere civilă față de terți), riscurile asigurate, stabilirea sumei asigurate / limitelor de răspundere, durata asigurării, răspunderea asiguratorului, excluderi importante
 5. Clauzele adiționale uzuale pe categorii importante de lucrări 
 6. Informațiile necesare pentru subscriere 
 7. Exemple, studii de caz
 8. Concluzii și întrebări

Trainer

Iulia Nicola are  experiență în asigurări începând cu anul 2000, cu responsabilități subscrierea  asigurărilor generale, realizare produse de asigurare, management echipe și proiecte. În perioada 2008 – 2016 a activat în cadrul Gothaer Asigurări în funcția de Chief Underwriter, iar 2017 s-a alăturat echipei UNSAR, în prezent coordonând Secțiunea Asigurări generale (non-auto) în calitate de Specialist, inclusiv proiectele asociației pe zona asigurărilor de tip property,  engineering și liability.

Durata/Perioada

Programul are o durată de 6 ore și se va desfășura în intervalul orar 10:00-16:00.

Investiție

Investiția pentru acest program este de 450 lei + TVA/participant și include: materiale curs, pauze de cafea, certificat de participare, taxa pentru validarea și înregistrarea creditelor.

Discounturi

La tariful de mai sus se acordă 5% reducere pentru înscrierea a cel puțin 2 persoane din cadrul aceleiași organizații.

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și