Finanțele personale în context investițional

Bucureşti 31 Octombrie 2016

Trainer: Remus Stoica

Detalii

Premisa pentru acest workshop (atelier) este faptul că “Educația financiară este singurul domeniu pe care nu îl poate ocoli nimeni”, sau mai exact, nu ne permitem să îl neglijăm.

Atelierul exploratoriu abordează domeniul financiar, si într-o formă simplificată își propune să:

 • expună importanța economisirii și mai ales importanța investirii economiilor;
 • să familiarizeze participanții care intenționează să economisească în viitorul apropiat cu principiile de bază ale investiției;
 • să abordeze mecanismele de bază ale pieței financiare în general și pe cele ale pieței de capital în particular.

În cadrul atelierului vor fi discutate aspecte privind bugetarea persoanelor fizice și juridice, importanța economisirii și mai ales cum administrăm economiile și investițiile, bursa din punctul de vedere al investitorilor și al antreprenorilor și respectiv tipurile de investitori.

Concluzionând, indiferent de calificarea profesională a fiecăruia, sau de vârsta la care ne aflăm, atâta timp cât interacționăm cu banii în fiecare zi este foarte important să cunoaștem mecanismele de bază prin care ajung în bugetul fiecăruia, respectiv să explorăm căile prin care pot fi plasați și practic să îi punem să lucreze în favoarea noastră. 

Grup țintă

Atelierul vizează următoarele categorii de specialiști:

 • Investitori privați pe piața de capital
 • Manageri ai resurselor umane și angajați ai companiilor de tip corporativ
 • Angajați ai companiilor listate sau care urmăresc listarea pe piața de capital
 • Antreprenori IMM, care iau în calcul finanțarea privată
 • Consultanți în management și afaceri sau consultanți de investiții
 • Membrii ai cluburilor private de investitori
 • Studenți economiști

Obiectivele cursului

Principalul scop al acestui atelier este discuția exploratorie concentrată pe cunoașterea în ansamblu a pieței financiare, a mecanismelor de bază ale bursei și instrumentele de investiții ale pieței de capital. Atelierul urmărește să răspundă la întrebarea: ”De ce educația financiară este domeniul pe care nu e cazul să îl ocolim?”. Se dorește, de asemenea, a fi un workshop conclusiv pentru temele necesar a fi abordate în detaliu în întâlniri viitoare de tip curs sau seminar.

Tematica

Vor fi explorate următoarele teme:

 • bugetarea persoanelor fizice și juridice – se poate economisi în România?
 • fluxul banilor în economia privată – importanța investițiilor
 • mecanismele burselor de valori (bursa – prin optica investitorilor și cea a antreprenorilor)
 • bugetarea și investițiile (conservatorul, moderatul sau agresivul – ce tip de investitor sunteți?)

Atelierul se dorește a fi unul interactiv, axat pe dezbatere, pentru o mai bună înțelegere a aspectelor specifice care generează îngrijorări privind piața de capital și economia privată.

Trainer

Remus Stoica  - Lector atestat ASF – are o experiență ce depășește 13 ani în piața de capital. Absolvent al Univ. Babes-Bolyai, Cluj-Napoca cu specializarea Bănci-Burse, și-a început activitatea în 2003 la bursa din Sibiu, Sibex, inițial specializându-se pe instrumente financiare derivate și ulterior orientându-se spre brokeraj la sucursala Sibiu a unei SSIF. Este, de altfel, singura persoană care a activat în brokeraj și a lucrat la toate bursele din România (Sibex, BVB și BRM), precum și la o bursă externă. S-a dedicat încă din 2004 construirii încrederii investitorilor față de piața de capital, colaborând ca trainer cu furnizorii de formare profesională, susținând diverse tematici pentru cei care activează în acest sector.

Durata/Perioada

Programul va avea loc în data de 31 octombrie 2016, pe parcursul a doua ore in intervalul orar:10.00 - 12.00.

 

Investiție

Workshop-ul (atelierul) este gratuit, locurile sunt limitate, includerea în lista participanţilor se va face în ordinea inscrierilor.

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și