Evaluarea daunelor auto prin sisteme specializate

Bucureşti 22 Noiembrie 2019

Trainer: Sorin Iacob, Cristian Omat, Lucian Spahiu

Detalii

Cursul dezvolta abilitatile necesare pentru intocmirea unei constatari pe baza sistemele de evaluare specializate, in particular GT Estimate. Mai mult, absolventii acestui curs vor dobandi cunostiintele necesare pentru evaluarea corecta a unei daune, stabilirea valorii de piata a autovehiculului avariat si intocmirea unei note de constatare in format electronic.

Cursul de formare este impartit in patru module, din care o zi la sala (6 ore) si 3 webminarii a cate 3 ore fiecare. Cursul inlesneste trecerea de la forma clasica a intocmirii unui deviz de reparatie cu pixul pe hartie, la o forma moderna, mai rapida si mai corecta, prin intermediul sistemului de evaluare specializat GT Estimate.

Participanților la acest curs li se vor aloca 20 de puncte credit aferente pregătirii profesionale continue pentru specialiștii constatare daune.

Cursul poate fi parcurs o singură dată în cadrul programului de formare profesională continuă a specialiștilor constatare daune.

Grup țintă

Cursul de formare este dedicat atat persoanelor care nu au lucrat niciodata cu o aplicatie de evaluare specializata, cat si celor care doresc sa se perfectioneze in continuu. La acest curs pot participa atat operatorii de devize din unitatile de service, cat si inspectorii de daune care lucreaza pentru diferite companii de asigurare ori persoane aflate la inceput de cariera in domeniul asigurarilor.

Obiectivele cursului

Prin participarea la acest curs, absolventii vor deprinde abilitati de evaluare corecta a unei daune, de identificare a operatiunilor conexe inlocuirii ori a reparatiei unui reper avariat. La finalul cursului, toti absolventii vor fi capabili sa estimeze corect valoarea unei daune si sa ofere clientului un deviz de reparatie, bazat pe timpii normati ai producatorului masinii si logica corecta a suprapunerii operatiunilor. Iar la final, fiecare participant poate oferi clientului un deviz de reparatie bazat pe preturile pieselor de origine furnizate de catre importatorul fiecarei marci pe piata locala. Mai mult, absolventii vor putea sa aleaga in cunostiinta de cauza sa utilizeze produsul GT Estimate si sa il recomande si altor persoane din bransa in care activeaza.

Tematica

 

Sala

Prezentarea cadrului legislativ - actualizari / noutati

 

Istoric & Prezentarea sistemelor specializate agreate de catre ASF: Audatex, Autovista, DAT, GT Motive

 

Sistemul de evaluare specializat - GT Estimate: parte teoretica + parte practica

 

Tema practica de lucru individual, 5 dosare per cursant - se vor transmite pe mail, inainte de W2, cu 3 zile

W1

Dinamica accidentelor / Anti frauda in daune auto

W2

Analiza tema, sesiune de Q&A pe aplicatie

W3

Identificarea vehiculelor si a valorii de piata (valoarea maxima de despagubire)

Trainer

Sorin Iacob

Absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare, cu o experienta de 20 ani, din care 11 in domeniul sistemelor de calculatie (Eurotax & GT Motive), Sorin a condus cu succes companii care au implementat sisteme de management a reparatiilor sau finantare auto, pentru mai mult de 7 milioane de masini. Deasemenea capabilitatile de analiza de business il recomanda pentru orice digitalzare sau transformare de procese pentru zona de asigurari, leasing, reparatori sau distribuitori auto.

Cristian Omat

Experienta de doua decenii in domeniul auto, timp in care a activat ca jurnalist auto, inginer la o companie producatoare de sistem electronice pentru autovehicule, suport tehnic la Eurotax si apoi director tehnic la GT Motive, ambele companii producatoare de aplicatii de evaluare specializate in daune auto.

Lucian Spahiu

Cu experienta de peste zece ani in domeniul auto, absolvent al sectiei de Autovehicule Rutiere al Facultatii de Inginerie Mecanica al Universitatii Transilvania din Brasov a participat la sesiunii de comunicare stiintifica in rezistenta materialelor unde a obtinut numeroase premii. Incepand cu anul 2006 a lucrat in service auto la Augsburg International si Tiriac Auto, iar incepand cu 2009 a lucrat pentru grupul Solera fiind angajat la Audatex Services si Autoonline Service Informatice. De asemenea, a activat in domeniul leasing-ului operatioanl la BT Operational Leasing si  incepand cu august 2018 este Key Account Manager la GT Motive.

Durata/Perioada

Cursul va fi structurat astfel:

  • 1 zi la sala data de 22 noiembrie 2019 (6 ore)
  • 3 webminarii a cate 3 ore fiecare, la datele comunicate in timpul sesiunii de pregatire la sala

Investiție

Investiția pentru acest program este de:

  • 640 lei +tva/participant

Taxa include: suport de curs, pauza de cafea, taxa pentru validarea și înregistrarea creditelor.

 

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și