Daunele ȋn asigurările de garanţii. Cazuri de fraudă şi combaterea acestora

București 13 Septembrie 2019

Trainer: Mihaela Cojocaru

Detalii

Testimoniale:

”Profesionalism, mediu plăcut, atmosferă destinsă, schimb de idei”

”Mi s-a părut un seminar util şi mă bucur că am participat”

”Foarte bun, dar scurt”

 

Curs interactiv ce își propune ca prin exemple și studii de caz să ofere o imagine asupra procesului de lichidare a daunelor în cazul asigurărilor de garanții și situațiilor de fraudă ce pot să apară atât  începând cu momentul subscrierii cât și odată cu apariția evenimentului asigurat.

Vor fi luate ȋn discutie motivele pentru care asiguraţii eşuează ȋn atingerea obiectivelor, dând naştere la cereri de despagubire, dar şi semnalele de avertizare pentru asiguratori.

Participanților la acest modul li se vor aloca 4 puncte credit aferente pregătirii profesionale continue pentru distribuitori de asigurari conform Normei ASF nr.20/2018.

Cursul poate fi parcurs o singură dată în cadrul programului de formare profesională continuă.

Grup țintă

Personalul din companiile de asigurări implicat în activitatile de lichidare a daunelor, control intern şi prevenire fraude, dar și în subscrierea și vânzarea polițelor de asigurare de garanții. Este util, de asemenea, personalului din companiile de brokeraj implicate ȋn promovarea şi vânzarea asigurărilor de garanţii.  

Nivelul de experienţă necesar: minim 3 ani ȋn domeniul asigurărilor generale, dintre care minim 6 luni ȋn activitatea de subscriere, vânzare lichidare daune sau orice alta activitate legată de asigurările de garanţii.

Obiectivele cursului

  • Dezvoltarea cunoștințelor în domeniul evaluării și identificării situațiilor critice în asigurările de garanții;
  • Dezvoltarea capacității participanţilor de a utiliza diverse tehnici și metode de recunoaștere, depistare precoce, evaluare şi combatere a fraudei.

Tematica

1. Asigurările de garanţii.

  • Riscurile asigurate
  • Contractul de asigurare. Scrisoarea de garanție.
  • Părțile contractante. 

2. Evaluarea riscului şi monitorizarea derulării contractelor ce fac obiectul poliţelor de asigurare;

3. Constatarea producerii riscurilor asigurate; 

4. Deschiderea dosarelor de daună. Evaluarea pagubelor şi stabilirea despăgubirilor; 

5. Frauda în asigurările de garanții. Indicatori de fraudă; 

6. Rolul personalului din companiile de asigurări şi din companiile de brokeraj în prevenirea şi combaterea fraudelor în asigurările de garanții; 

Trainer

Mihaela Cojocaru are experiență în asigurări din 1995 având responsabilități în asigurări generale în arii ca vânzare, subscriere, daune, în special in asigurările de răspundere, asigurările de riscuri financiare și asigurări de bunuri. A ocupat pe rând, funcțiile de inspector asigurări, director subscriere asigurări generale, director vânzări, director operațiuni, director general adjunct în companii precum ARDAF, ASTRA, ASIROM, Accenture, CertAsig, iar începând din 2017 devine consultant în domenii precum asigurări, management de risc şi training.

Între 1996 si 1998 a organizat cursuri de pregătire în asigurări prin programe ale Fondului Britanic de Know How și a participat la organizarea mai multor cursuri și la redactarea mai multor suporturi de curs. Este lector atestat ASF/CSA (L-0130) din 07.12.2010.

Durata/Perioada

Programul are o durată de 3 ore și se va desfășura pe parcursul unei zile, în intervalul orar 09:00-12:00.

Investiție

Investiția necesară pentru acest program este de 265 lei + TVA/participant și include: suport de curs, pauze de cafea, certificat de participare, taxa pentru validarea și înregistrarea creditelor

Discounturi

La tariful de mai sus se acordă o reducere de 5% pentru înscrierea a cel puțin 2 persoane din cadrul aceleiași organizații.

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și