Aplicarea prevederilor Directivei MiFID II

București 13 Septembrie 2018 - 14 Septembrie 2018

Trainer: Alina Mioara Cobuz, Radu Toia

Detalii

Principale aspecte care vor fi discutate în cadrul programului vizează în principal noutăţile Directivei MiFID II privind protecția investitorilor (prin stabilirea unor cerințe mai stricte pentru administrarea portofoliului, consultanța de investiții și oferta de produse financiare complexe) şi regulile de guvernanță corporativă.

În urma participării la acest program, cursanţii vor dobândi cunoştinţele şi competenţele necesare furnizării de servicii de investiţii financiare în conformitate cu cerinţele Directivei 65/2014 MiFID II.

Grup țintă

Programul se adresează personalului din cadrul firmelor de investiţii şi instituţiilor de credit care furnizează consultanță în investiții sau care oferă informații clienților în legătură cu instrumente financiare, depozite structurate, servicii de investiții sau servicii auxiliare.

Obiectivele cursului

Programul îşi propune să promoveze o mai bună convergență în cunoștințele și competențele personalului care furnizează consultanță în investiții sau care oferă informații clienților în legătură cu instrumente financiare.

Firmele de investiţii şi instituţiile de credit pot folosi acest program în misiunea acestora de a se asigura că personalul angajat cunoaște, înțelege și aplică politicile și procedurile interne, pentru asigurarea conformității cu MiFID II, prezentând cerinţele organizaţionale pentru evaluarea, păstrarea și actualizarea cunoștințelor și a competențelor.

Similar, programul ajută funcţia de conformitate în evaluarea şi revizuirea nivelului de conformitate cu Directiva MiFID al angajaţilor, ca parte a raportului privind implementarea și eficacitatea mediului general de control pentru servicii și activități de investiții.

Prezentarea va fi însoţită de metodologie europeană în aplicarea MiFID şi de exemple.

Tematica

Capitolele programului sunt:

 1. Criterii privind cunoștințele și competențele pentru personalul care oferă informații în legătură cu produse de investiții, servicii de investiții sau servicii auxiliare precum şi pentru personalul care furnizează consultanță în investiții;
 2. Cerințe organizaționale pentru evaluarea, păstrarea și actualizarea cunoștințelor și a competențelor;
 3. Raportul privind caracterul adecvat;
 4. Executarea ordinelor în condiţiile cele mai favorabile pentru client;
 5. Subscrierea şi plasarea ordinelor;
 6. Rapoarte post-vânzare;
 7. Regimul înregistrării convorbirilor telefonice şi a mijloacelor electronice de comunicaţie;
 8. Regimul stimulentelor;
 9. Comisioane şi tarife;
 10. Reguli de guvernanţă corporativă
 11. Reguli privind responsabilitatea managerilor prestatorilor de servicii de investiţii financiare

Trainer

Alina Mioara Cobuz - Partener Fondator Societatea de Avocatura Cobuz si Asociatii din anul 1999 si pana in prezent, Doctor in dreptul international, Specialist în arbitraj comercial intern şi international, proceduri de remediere a revendicărilor contractuale, contracte civile şi comerciale, tranzactii şi medieri, dreptul penal al afacerilor, drept civil, drept imobiliar, drept comercial al afacerilor; experienţa în piaţa de capital incepand cu anul 1997, consilier juridic la Ministrul de Finante- anul 1994, consilier juridic Certinvest S.A., Arbitru – Curtea de Arbitraj Bucuresti, Arbitru- Baroul Bucuresti, Arbitru – Bursa de Valori Bucuresti, Mediator FINBAN, Cadru asociat – Academia de Studii Economice, Membru in Asociaţia Administratorilor Independenţi, Trainer.

Radu Toia - Consilier în cadrul ASF. Lector ISF şi AAF. Fost Director Executiv al Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF), fost membru în Colegiul de Coordonare al Entităţii de Soluţionare Amiabilă a Litigiilor în Domeniul Financiar Nonbancar (SAL-FIN), fost administrator independent al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), fost Vicepreședinte al Sif Transilvania, fost Director in cadrul CNVM şi ASF. 20 ani de experienţă în domeniul pieței de capital.

Durata/Perioada

Cursul se va desfășura în perioada 13-14 septembrie 2018 astfel:

 • Joi, 13 septembrie 2018, în intervalul orar 09.00 – 15.00
 • Vineri, 14 septembrie 2018, în intervalul orar 09.00 - 15.00

Investiție

Investiția pentru acest program este de 500 lei+TVA/participant și include: suport de curs, pauze de cafea, certificat de participare.

Aplică la curs
Informații ajutatoare pentru completarea formularului.

 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și