TOP TECH - Trenduri pentru 2018

19 Februarie 2018

In prezent sunt discutate o mulțime de noi tehnologii și de ultimă generație care pot avea un impact mare asupra companiilor de asigurări și a companiilor de servicii financiare. Unele dintre aceste tehnologii sunt doar în stadiile inițiale, iar unele sunt adoptate. LOMA monitorizează aceste aspecte și le raportează din când în când. Acest articol prezintă perspectivele firmei Gartner, Inc., cunoscuta firmă de consultanță și cercetare. Deși previziunile se concentrează asupra tehnologiei pentru toate organizațiile, tendințele discutate (inclusiv blocurile de inregistrări, inteligența artificială -AI etc.) pot fi aplicate și în cazul asigurărilor. Gartner, Inc. a subliniat recent tendințele tehnologice de top care vor avea impact asupra majorității organizațiilor în 2018.

Analiștii și-au prezentat concluziile la Simpozionul Gartner / ITxpo.

Gartner definește o tendință tehnologică strategică ca fiind una cu un potențial exploziv substanțial,care începe să se dezvolte dintr-un stat emergent într-unul cu impact mai mare și o utilizare mai largă sau care se dezvoltă rapid, cu un grad înalt de volatilitate care va atinge punctele de reper în următorii cinci ani.

"Cele 10 tendințe tehnologice strategice ale Gartner pentru anul 2018 se leagă de rețeaua digitală inteligentă. O rețea inteligentă digitală este o bază pentru viitoarele afaceri și ecosisteme digitale ", a declarat David Cearley, vicepreședinte și Gartner Fellow.

"Liderii IT trebuie să ia în considerare aceste tendințe tehnologice în strategiile lor de inovare sau să riscă să piardă teren dacă nu fac acest lucru".

 Primele trei tendințe tehnologice strategice explorează modul în care inteligența artificială (AI) se strecoară  aproape peste tot și reprezintă un câmp de luptă important pentru furnizorii de tehnologie în următorii cinci ani. Următoarele patru tendințe se concentrează asupra amestecării lumilor digitale și fizice pentru a crea un mediu imersiv, îmbunătățit digital. Ultimile trei se referă la exploatarea conexiunilor dintre un grup extins de persoane și întreprinderi, dar și dispozitive, conținut și servicii pentru a furniza rezultatele digitale ale afacerilor.

Primele 10 tendințe tehnologice strategice pentru anul 2018 sunt:

 Fundația AI

 Crearea de sisteme care să învețe, să se adapteze și să acționeze în mod autonom vor constitui un câmp important de luptă pentru furnizorii de tehnologie cel puțin până în 2020. Abilitatea de a utiliza AI pentru a îmbunătăți procesul de luare a deciziilor, a reinventa modelele de afaceri și a ecosistemelor și a remodera experiența clienților până în 2025.

 Aplicații inteligente

 AI a devenit următorul câmp de luptă major într-o gamă largă de piețe de software și servicii, inclusiv aspecte ale planificării resurselor întreprinderii (ERP). Furnizorii de software și furnizorii pachete de servicii software ar trebui să evidențieze modul în care vor utiliza AI pentru a adăuga valoare de business în noile versiuni, sub forma unor analize avansate, procese inteligente și experiențe avansate ale utilizatorilor

Lucruri Inteligente

 Lucrurile inteligente sunt lucruri fizice care merg dincolo de execuția modelelor riguroase de programare pentru a exploata AI, pentru a oferi comportamente avansate și a interacționa mai natural cu mediul înconjurător și cu oamenii. AI conduce progrese pentru noi lucruri inteligente (cum ar fi vehicule autonome, roboți și drone) și oferă capacități îmbunătățite multor lucruri existente (cum ar fi sistemele conexe consumatorilor și industriilor conectate la internetul obiectelor [IoT]).

 Digital Twin

 Un „digtal twin” se referă la reprezentarea digitală a unei entități sau a unui sistem din lumea reală. Organizațiile vor implementa „digital twins” pur și simplu la început, apoi îi vor evolua în timp, îmbunătățind abilitatea de a colecta și vizualiza datele corecte, de a aplica analizele și regulile corecte și de a răspunde în mod eficient obiectivelor afacerii.

 Cloud to the Edge

 Edge computing descrie o topologie de calcul în care procesarea informațiilor, colectarea și distribuirea conținutului sunt plasate mai aproape de sursele acestor informații. Problemele legate de conectivitate și latență, constrângerile de lățime de bandă și funcționalitatea mai mare încorporate la margine favorizează modelele distribuite. Întreprinderile ar trebui să înceapă să utilizeze modele de design de margine în arhitecturile lor de infrastructură - în special pentru cele cu elemente IoT importante.

 Platforme de conversație

 Platformele de conversație vor conduce următoarea schimbare de paradigmă în modul în care oamenii interacționează cu lumea digitală. Ponderea traducerii intențiilor se schimbă de la utilizator la computer. Platforma ia o întrebare sau o comandă de la utilizator și apoi răspunde executând o anumită funcție, prezentând un anumit conținut sau solicitând o intrare suplimentară.

 Experiență imersivă

 În timp ce interfețele conversaționale schimbă modul în care oamenii controlează lumea digitală, realitatea virtuală, îmbogățită și amestecată schimbă modul în care oamenii percep și interacționează cu lumea digitală. Realitatea virtuală (VR) și piața realității augmentate (AR) este în prezent fragmentată.

 Blockchain

 Blockchain evoluează de la o infrastructură monetară digitală într-o platformă pentru transformarea digitală. Tehnologiile Blockchain oferă o abatere radicală față de mecanismele centralizate actuale de tranzacție și de înregistrare și pot servi drept fundație a unei afaceri digitale perturbatoare atât pentru întreprinderile înființate, cât și pentru întreprinderile nou create. Deși blocurile din jurul companiei au fost inițial concentrate asupra industriei serviciilor financiare, blocurile au multe aplicații potențiale, inclusiv guvernul, asistența medicală, producția, distribuția mass-media, verificarea identității, registrul de titluri și lanțul de aprovizionare. Deși are promisiune pe termen lung și va crea, fără îndoială, o perturbare, promisiunea de blocaj depășește realitatea blocurilor și multe dintre tehnologiile asociate sunt imature pentru următorii doi-trei ani.

 Event Driven

 Centrul de afaceri digital este ideea că afacerea este mereu simțită și gata să exploateze noi momente digitale de afaceri. Evenimentele de afaceri ar putea fi orice lucru observat digital, care să reflecte descoperirea unor state notabile sau schimbări de stat, de exemplu, finalizarea unei comenzi de achiziție sau a unei aterizări de aeronave. Cu ajutorul brokerilor de evenimente, IoT, cloud computing, blockchain, managementul datelor în memorie și AI, evenimentele de afaceri pot fi detectate mai rapid și analizate mai detaliat.

Numai tehnologia fără schimbări culturale și de conducere nu oferă însă întreaga valoare a modelului bazat pe evenimente. Afacerea digitală determină nevoia liderilor IT, planificatorilor și arhitecților de a adopta gândirea evenimentului.

 Adaptarea continuă a riscului și încrederii

 Pentru a permite inițiativele digitale de afaceri într-o lume a atacurilor avansate și orientate, liderii în domeniul securității și al gestionării riscurilor trebuie să adopte o abordare continuă de adaptare a riscurilor și a încrederii (CARTA) pentru a permite luarea deciziilor în timp real.

Infrastructura de securitate trebuie să fie adaptabilă peste tot, să îmbrățișeze oportunitatea - și să gestioneze riscurile - care vine să furnizeze securitate care se mișcă la viteza afacerii digitale.

Analiza detaliată detaliată privind fiecare tendință tehnologică poate fi găsită în articolul "Gartner Top 10 Strategic Technology Trends for 2018."

Gartner, Inc. este o companie lider de cercetare și consultanță.

Pentru mai multe informații, vizitați www.gartner.com.

Noua platformă pentru examinări online


Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghidul candidatului sau Ghidul angajatorului/furnizorului

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE

  Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE (Rețeaua Internațională pentru Educa...vezi tot

Revista de Studii Financiare

ANUNȚ CU PRIVIRE LA ÎNSCRIEREA LA EXAMEN PENTRU DISTRIBUITORII DE ASIGURĂRI ȘI/SAU REASIGURĂRI

Pentru a evita situația de nu putea participa la un examen, vă recomandăm să finalizați înscrierea dvs. cu 10...vezi tot

Tact

Principalele declarații la conferința "Asigurările auto și siguranța în trafic în era digitală"

     Cea de-a doua editie a  Conferintei nationale  organizate de   Biroul Asigura...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Proiectul CertIDD – un nou proiect educational pentru piaţa de asigurări

Institutul de Studii Financiare anunță finalizarea celui de-al patrulea proiect educațional pentru piața de asigură...vezi tot

Ectranz

A fost ales noul Consiliu Științific al Institutului de Studii Financiare

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat noua componență a Consiliului Științific al Institutului de Studii...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și