MODELUL RISCULUI DE INUNDAȚII

10 Ianuarie 2019

Conform unor estimări ale JBA Risk - leader global in Managementul riscului de inundații, în următorii 20 ani riscul de inundații ar putea crește cu 25% - 30% in Marea Britanie datorită schimbărilor climatice.

Ca urmare, specialiștii companiei au creat un model de simulare a acestor creșteri de risc de inundații ca urmare a schimbărilor climei. Aceștia susțin că acesta va ajuta  (re)asigurătorii să ințeleagă impactul schimbărilor climatice în Marea Britanie.

Rezultatele reflectă că numărul evenimentelor care cauzează pierderi financiare va crește semnificativ până în anul 2040. În conceperea acestui model JBA a folosit date guvernamentale legate de schimbările climatice și a aplicat ajustări statistice corelate cu diversitatea de ape de suprafață și fluviale de coastă specific Marii Britanii.

Datele rezultate oferă o perspectivă asupra eventualelor modificări ale riscului de inundație până în 2040. Astfel, creșterea anuală de pierderi medii este estimată la 25%-30% pentru portofoliul de proprietați rezidențiale asigurate fără excludere la riscul de inundații.

Gary McInally, actuar șef adjunct la Pool-ul Britanic de asigurare contra inundațiilor, Flood, afirmă că impactul schimbărilor climatice asupra severitații și frecvenței inundațiilor măreste incertitudinea pentru asigurători și reasigurători.

Cu ajutorul acestui model asigurătorii pot analiza riscul de inundații până la nivel de proprietate individuală pe intreg teritoriul Marii Britanii.

În Marea Britanie, una din cinci proprietăți prezintă riscul de inundție, iar pierderile economice care decurg din acestea sunt de cca. 500 milioane lire sterline. Chiar și asa, asigurătorii trebuie să ducă o luptă susținută pentru convingerea proprietarilor să adopte o atitudine prudentă și măsuri preventive împotriva riscului de inundații.

Conform Climate Wise Investing din totalul de 175 mil. $ pierderi datorate dezastrelor naturale  înregistate în 2016 doar 50 mil. $ au fost asigurate.

Asigurătorii au anunțat că alianța pentru asigurarea împotriva inundațiilor, pe care au constituit-o s-a extins pentru încă cinci ani. De proiectele acestei alianțe au beneficiat mai mult de 110 comunități defavorizate din nouă țări, urmând ca proiectele din următorii 5 ani să aibă un impact și mai mare.

 

Sursa: The Journal (CII) - https://issuu.com/redactive/docs/cii_augsept_2018

Noua platformă pentru examinări online


Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghidul candidatului sau Ghidul angajatorului/furnizorului

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

IMPORTANT-CREDITE ANUALE DISTRIBUITORI DE ASIGURĂRI ȘI/SAU REASIGURĂRI

În vederea simplificării procesului de validare și alocare a creditelor anuale de pregătire profesională conti...vezi tot

Revista de Studii Financiare

Examinare online - Extinderea perioadei

ANUNT IMPORTANT   Institutul de Studii Financiare va informeaza ca examenele online pentru pregatirea continua a ...vezi tot

Tact

Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE

  Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE (Rețeaua Internațională pentru Educa...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

ANUNȚ CU PRIVIRE LA ÎNSCRIEREA LA EXAMEN PENTRU DISTRIBUITORII DE ASIGURĂRI ȘI/SAU REASIGURĂRI

Pentru a evita situația de nu putea participa la un examen, vă recomandăm să finalizați înscrierea dvs. cu 10...vezi tot

Ectranz

Principalele declarații la conferința "Asigurările auto și siguranța în trafic în era digitală"

     Cea de-a doua editie a  Conferintei nationale  organizate de   Biroul Asigura...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și