MODELUL RISCULUI DE INUNDAȚII

10 Ianuarie 2019

Conform unor estimări ale JBA Risk - leader global in Managementul riscului de inundații, în următorii 20 ani riscul de inundații ar putea crește cu 25% - 30% in Marea Britanie datorită schimbărilor climatice.

Ca urmare, specialiștii companiei au creat un model de simulare a acestor creșteri de risc de inundații ca urmare a schimbărilor climei. Aceștia susțin că acesta va ajuta  (re)asigurătorii să ințeleagă impactul schimbărilor climatice în Marea Britanie.

Rezultatele reflectă că numărul evenimentelor care cauzează pierderi financiare va crește semnificativ până în anul 2040. În conceperea acestui model JBA a folosit date guvernamentale legate de schimbările climatice și a aplicat ajustări statistice corelate cu diversitatea de ape de suprafață și fluviale de coastă specific Marii Britanii.

Datele rezultate oferă o perspectivă asupra eventualelor modificări ale riscului de inundație până în 2040. Astfel, creșterea anuală de pierderi medii este estimată la 25%-30% pentru portofoliul de proprietați rezidențiale asigurate fără excludere la riscul de inundații.

Gary McInally, actuar șef adjunct la Pool-ul Britanic de asigurare contra inundațiilor, Flood, afirmă că impactul schimbărilor climatice asupra severitații și frecvenței inundațiilor măreste incertitudinea pentru asigurători și reasigurători.

Cu ajutorul acestui model asigurătorii pot analiza riscul de inundații până la nivel de proprietate individuală pe intreg teritoriul Marii Britanii.

În Marea Britanie, una din cinci proprietăți prezintă riscul de inundție, iar pierderile economice care decurg din acestea sunt de cca. 500 milioane lire sterline. Chiar și asa, asigurătorii trebuie să ducă o luptă susținută pentru convingerea proprietarilor să adopte o atitudine prudentă și măsuri preventive împotriva riscului de inundații.

Conform Climate Wise Investing din totalul de 175 mil. $ pierderi datorate dezastrelor naturale  înregistate în 2016 doar 50 mil. $ au fost asigurate.

Asigurătorii au anunțat că alianța pentru asigurarea împotriva inundațiilor, pe care au constituit-o s-a extins pentru încă cinci ani. De proiectele acestei alianțe au beneficiat mai mult de 110 comunități defavorizate din nouă țări, urmând ca proiectele din următorii 5 ani să aibă un impact și mai mare.

 

Sursa: The Journal (CII) - https://issuu.com/redactive/docs/cii_augsept_2018

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Revista de Studii Financiare

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

Tact

ISF vă urează Sărbători Fericite!

Institutul de Studii Financiare vă urează un Crăciun Fericit alături de cei dragi și un An Nou plin cu realizări! ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Lansare numărul 5 al Revistei de Studii Financiare

Institutul de Studii Financiare a lansat numărul cinci al Revistei de Studii Financiare în cadrul Conferinței In...vezi tot

Ectranz

Lansare carte „Infracțiuni privind domeniul financiar-bancar”

În cadrul Conferinței Internaționale Digitalizare și Inovație: noi competențe în educația profesional...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și