Fraude în străinătate – Cazul îmbolnăvirilor din Spania

15 Decembrie 2017

Asigurătorii s-au obișnuit cu plata daunelor cauzate de cutremure, secetă, incendii de vegetație și chiar atacuri teroriste, din păcate. Acum, însă, un nou tip de cereri de despăgubire apare pe biroul asigurătorilor de călătorie, asigurarea de călătorie în străinătate.

În ultima vreme, vânătorii de despăgubiri au pus ochii pe acest tip de asigurare. Hotelurile sunt acuzate că le distrug vacanțele turiștilor pentru că nu respectă standardele de sănătate publică și siguranță alimentară, fapt ce se pretinde că ar fi condus la îmbolnăvirea turistului care, astfel, solicită despăgubiri pentru recuperarea unei părți din costul de călătorie.

Deși pentru asigurători impactul nu este evident, dar, așa cum explică Claire Laver - specialist antifraudă și partener la DAC Beachcroft, aceste fraude dezechilibrează întregul sistem (format din asigurători, agenții de turism și hotelieri). Doamna Laver mai arată și că industria asigurărilor și industria hotelieră au început să răspundă acestei noi provocări, dar pentru combaterea fraudelor legate de presupusele îmbolnăviri apărute în Spania cele două industrii trebuie să conlucreze. Lucrecia Guerra, avocat în cadrul biroului de la Madrid al DAC Beachcroft adaugă că trebuie adoptată o atitudine fermă de respingere a cererilor de despăgubire, mai ales când nu există dovezi sau rapoarte medicale privind bolile de stomac reclamate care să prezinte credibilitate.

Cifrele puse la dispoziție de Association of Brittish Insurers (ABI) arată că au fost 480.000 de cereri de despăgubire rezultând din asigurări de călătorie în 2016, generând costuri pentru asigurători de 370 milioane de lire sterline, cea mai mare valoare din ultimii 5 ani.

“Dacă un hotelier consideră că o cerere de despăgubire pentru boală a fost formulată fraudulos, dar nu are dovezi în acest sens, agenția de turism ar trebui să îi ofere sprijin acestuia în investigarea cererii și să coopereze îndeaproape cu asigurătorul pentru a se putea apăra și a respinge aceste cereri”, susține doamna Laver citată anterior.

Notă: Prezentul material poate fi regăsit în forma sa completă aici.

Metodologia privind certificarea pregătirii profesionale a distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări

  În atenția distribuitorilor de asigurări și/sau reasigurări     În data de 13.03.2...vezi tot

Revista de Studii Financiare

OPEN DAY MASTERAT FABBV

Bucuria absolvirii unei facultati trebuie urmata de o decizie importanta pentru cariera fiecarui absolvent, respectiv AL...vezi tot

Tact

Comunicat de presă - Conferinţa Quo Vadis piața de asigurări în 2019!

București, ianuarie 2019   Fundaţia Institutul de Studii Financiare şitrustul de presă DC Media Group (din ca...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

SITUATIE CONTRACTE SOCIETATI/INTERMEDIARI PRINCIPALI

În conformitate cu prevederile art. 11, alin (1) din Norma A.S.F. nr.20/2018privind pregătirea profesională a pe...vezi tot

Ectranz

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune

Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, &icir...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și