BLOCKCHAIN – prinde viteză

21 Decembrie 2018

Blockchain are potențialul de a transforma procesele și modelele de afaceri.

Blockchain deține un mare potențial pentru industria serviciilor de asigurări și serviciilor financiare, spun analiștii, deoarece ar putea contribui la eficientizarea proceselor, la creșterea eficienței, la reducerea costurilor și la combaterea fraudei. Blockchain funcționează ca un registru distribuit, astfel încât acesta are capacitatea de a permite mai multor părți să transfere și să stocheze informații sensibile într-o locație sigură, permanentă, care este ușor de evaluat. Un raport recent al corporației americane Cognizant a constatat că 86% dintre profesioniștii din domeniul asigurărilor din toate segmentele industriei cred că blockchain va fi  "important" sau "foarte important". În plus, 54% dintre respondenți au declarat că blockchain va transforma industria în mod fundamental.

Anul trecut, The Institutes și LIMRA au anunțat un parteneriat pentru a promova adoptarea soluțiilor de tip blockchain în întreaga industrie a asigurărilor prin intermediul The Institutes RiskBlock Alliance ™. Atât LIMRA, cât și The Institutes consideră că alinierea în industrie este cel mai important factor pentru deblocarea potențialului blockchain. Misiunea RiskBlock Alliance este de a dezvolta soluții de tip blockchain care vor reduce costurile tranzacțiilor din industrie, vor îmbunătăți experiența clienților și vor spori viteza și securitatea transferurilor de date. Interesul pentru blockchain a continuat să crească în industrie. Recent, mai multe companii s-au alăturat consorțiului. Iată câteva dintre cele mai recente știri din jurul blockchain din industrie.

Blockchain utilizat de companiile de asigurări de viață și anuități

LIMRA și The Institutes RiskBlock ™  au anunțat recent primul caz de utilizare a blocurilor pentru sectorul asigurărilor de viață și anuități al consorțiului de asigurări.

"Folosind tehnologia de tip blockchain, vom permite companiilor să îndeplinească nu doar cerințele de reglementare a statului, ci să servească mai bine clienții, să identifice și să prevină frauda și să aibă dovada că veniturile corespunzătoare au ajuns la destinatarii vizați" a spus Christopher McDaniel președinte al RiskBlock Alliance.

Companiile de asigurări de viață și anuități vor face parte din primul consorțiu al blockchain-ului de asigurări de viață, care se va alătura celor 31 de membri ai RiskBlock Alliance, care lucrează împreună pentru a dezvolta soluții de tip blockchain care creează eficiență în afaceri și îmbunătățesc satisfacția clientului pe piața lor.

În ultimele 12 luni, membrii LIMRA au organizat mai multe laboratoare de lucru cu RiskBlock pentru a identifica cele mai bune oportunități de a utiliza tehnologia blockchain în sectorul de asigurări de viață și anuitați.

Consorțiul Blockchain continuă să crească

The Institutes RiskBlock ™ Alliance a anunțat că 12 companii suplimentare s-au alăturat consorțiului de management al riscului și cel al industriei de asigurări, care a adus numărul total de companii membre la 30. RiskBlock construiește soluții blockchain care vor reduce costurile tranzacțiilor din industrie, îmbunătățește experiența clientului și creșterea vitezei și a securității  transferurilor de date.

The Institutes un important furnizor de servicii de management al riscului și de educație și cercetare în domeniul asigurărilor, au lansat consorțiul non-profit în 2017.

În parteneriat cu LIMRA, RiskBlock se va extinde la sectoarele de viață, anuitate și pensii. Potrivit Institutului, noii membri ai RiskBlock includ asigurători, brokeri și reasigurători care deservesc clienți în Statele Unite și în străinătate.

Evaluarea securității aplicațiilor de tip blockchain

The Institutes RiskBlock Alliance a anunțat recent că Ernst & Young va servi drept furnizor principal de servicii pentru securitatea cibernetică specifică blocurilor și pentru gestionarea riscurilor. Aceste servicii fac parte din eforturile consorțiului cu 30 de membri de a implementa și testa mai multe cazuri de utilizare a asigurărilor până la sfârșitul anului 2018.

Prin intermediul aplicațiilor și instrumentelor sale bazate pe blocuri, RiskBlock încearcă să deservească mai bine asigurații și să reducă costurile industriei și ale consumatorilor, simplificând plățile, reducând frauda și îmbunătățind acuratețea datelor despre clienți. RiskBlock a identificat mai mult de 40 de cazuri de utilizare și este gata să implementeze și să testeze următoarele:

• O aplicație de asigurare a dovezii de asigurare care permite șoferilor și organelor de drept să confirme acoperirea asigurărilor în timp real, fără a se baza pe formulare de hârtie

• O primă notificare privind procesul de partajare a datelor privind pierderile, ceea ce va crea o experiență mai raționalizată atât pentru consumatori, cât și pentru companii

• Un instrument de subrogare care utilizează contracte inteligente bazate pe blockchain pentru a facilita compensarea plăților membrilor consorțiului, reducerea proceselor manuale și crearea eficienței în plata și contabilizarea procesării cererilor de despăgubire

• O aplicație de asigurare parametrică pentru automatizarea procesului de revendicare, folosind prognoze meteo și contracte inteligente

The  Institutes RiskBlock ™ Alliance lansează Canopy

The Institutes RiskBlock Alliance a anunțat în continuare că a lansat Canopy, primul cadru de blockchain reutilizabil din industrie, utilizând platforma de blockchain Corda. R3. Firma care  a dezvoltat software-ul Corda, a semnat un acord cu RiskBlock pentru a sprijini platforma Canopy ca un set de blocuri standardizate pentru a fi utilizate în toate cazurile și aplicațiile. Crearea blocurilor care stau la baza viitoarelor aplicații va ajuta:

• Optimizarea producției viitoarelor aplicații de tip blockchain

• Consolidarea blocurile principale, pe măsură ce mai multe aplicații sunt construite pe ele

• Activează aplicațiile dezvoltate pentru a fi utilizate de toți membrii să fie construite mai repede și mai eficient

Deloitte vrea să accelereze blockchain în Canada

The Institutes RiskBlock Alliance a anunțat recent că a selectat Deloitte, organizația globală de servicii profesionale, pentru a contribui la avansarea aplicațiilor sale de blockchain și a eforturilor de dezvoltare a produselor. Deloitte va profita de capacitățile sale digitale de vârf pentru a ajuta  RiskBlock să implementeze și să testeze mai multe produse care vor fi aduse pe piață până la sfârșitul anului 2018. De asemenea, Deloitte va ajuta RiskBlock să extindă consorțiul în Canada, prima piesă planificată în extinderea internațională. În următoarele câteva luni și cu sprijinul strategic oferit de Deloitte, RiskBlock va stabili o entitate juridică în Canada și va începe să lucreze cu asigurătorii de asigurări de proprietate și asigurări de viață / anuitate din Canada. Extinderea va ajuta  RiskBlock să furnizeze soluții scalabile de blocuri în întreaga industrie a asigurărilor.

În cadrul acestui angajament, Deloitte va fi responsabil pentru metodologia, prioritizarea și dezvoltarea unui număr de aplicații de tip blockchain pentru membrii Alianței RiskBlock. Aplicațiile vor aborda diferite aspecte ale ciclului de viață al tranzacției de asigurare, de la procesarea, la subscriere, la revendicare. Fiecare aplicație nouă va fi furnizată prin intermediul Canopy, primul cadru de blockchain reutilizabil din industrie, și se va concentra pe sporirea eficienței și reducerea costurilor tranzacției în beneficiul asiguraților.

Deloitte a colaborat cu Alianța RiskBlock de la lansarea sa inițială în iulie 2017, iar prin acest anunț își extinde semnificativ domeniul de aplicare.

MetLife utilizează tehnologia Blockchain

Centrul de inovare MetLife Asia din Singapore, LumenLab, a anunțat recent că a început să testeze ceea ce se spune că este prima soluție automatizată de asigurări din lume care utilizează tehnologia blockchain pentru a oferi femeilor însărcinate protecție financiară în caz de diabet gestațional, fără a fi nevoiți să facă o reclamație.

Potrivit companiei, produsul experimental, cunoscut sub numele de "Vitana", este primul produs de asigurare dedicat pentru diabetul gestațional din Singapore - o afectiune care afecteaza până la una din cinci mame însărcinate din Singapore. Vitana se conectează în siguranță la înregistrările medicale electronice ale clienților prin intermediul dispozitivului mobil pentru a emite o poliță de asigurare în câteva minute. Aceasta declanșează o plată automată la diagnostic. "Vitana întruchipează angajamentul MetLife față de clienții săi. În lumea de astăzi, oamenii se așteaptă ca experiențele să fie simple, automate și digitale. Am văzut o oportunitate de a testa modul în care blockchain poate face asigurarea mai uniformă și am colaborat cu unele dintre cele mai bune companii din domeniile lor pentru a crea un plan pentru a lansa noi produse de asigurare parametrică în viitor ", a declarat Zia Zaman, CIO MetLifeîn Asia și director executiv al LumenLab.

VUE Software lansează un proiect Blockchain

Compania VUE Software, companie de modernizare a distribuției în asigurări, a anunțat recent că a finanțat un proiect de cercetare de tip blockchain cu echipe selectate de absolvenți de la Colegiul Stern și Universitatea Harvard din New York - cu privire la modul în care tehnologia blockchain poate rezolva problemele de afaceri din industria asigurărilor. VUE Software va prezenta treptat rezultatele acestei inițiative în următoarele  săptămâni.

 

Sursa: LOMA – Resource Magazine, November 2018

Noua platformă pentru examinări online


Vă rugăm să accesați Platforma on-line aici și să urmați pașii menționați în Ghidul candidatului sau Ghidul angajatorului/furnizorului

Programe de pregatire profesională continuă pentru specialiști constatare daune


Specialiștii constatare daune își desfășoară activitatea profesională în domeniul asigurărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu respectarea cerințelor privind pregătirea profesională....Click aici pentru detalii >

Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE

  Institutul de Studii Financiare a devenit membru afiliat al OECD/INFE (Rețeaua Internațională pentru Educa...vezi tot

Revista de Studii Financiare

ANUNȚ CU PRIVIRE LA ÎNSCRIEREA LA EXAMEN PENTRU DISTRIBUITORII DE ASIGURĂRI ȘI/SAU REASIGURĂRI

Pentru a evita situația de nu putea participa la un examen, vă recomandăm să finalizați înscrierea dvs. cu 10...vezi tot

Tact

Principalele declarații la conferința "Asigurările auto și siguranța în trafic în era digitală"

     Cea de-a doua editie a  Conferintei nationale  organizate de   Biroul Asigura...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Proiectul CertIDD – un nou proiect educational pentru piaţa de asigurări

Institutul de Studii Financiare anunță finalizarea celui de-al patrulea proiect educațional pentru piața de asigură...vezi tot

Ectranz

A fost ales noul Consiliu Științific al Institutului de Studii Financiare

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat noua componență a Consiliului Științific al Institutului de Studii...vezi tot

IMASIG
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și